Fix Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Witam Dlaczego na najnowszym IE9 nie wyświetla się poprawnie ta strona https://mozillademos.org/demos/remixingreality/demo.html Coś trzeba w nim zmieniac ? Na FF 4 śmiga aż miło. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 IE9 nie obsługuje WebGL. Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Tu masz wtyczkę WebM dla Internet Explorera 9 : http://tools.google.com/dlpage/webmmf Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Ale WebM to nie to samo co WebGL. Odnośnik do komentarza
Fix Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Czyli ze co ? Nie zobaczę animacji 3d w IE9 ? :| Bez sensu Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Nie zobaczę animacji 3d w IE9? Niestety tak. Pozostaje mi tylko polecić zmianę przeglądarki. Odnośnik do komentarza
Fix Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Ta, to już zrobiłem dawno. Korzystam z Firefox'a Tylko zdziwiło mnie że postawstaja strony tylko pod FF ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Tylko zdziwiło mnie że postawstaja strony tylko pod FF ? Nie tylko. WebGL jest obsługiwane w większej ilości silników: http://www.khronos.org/webgl/wiki/Getting_a_WebGL_Implementation Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Ta, to już zrobiłem dawno. Korzystam z Firefox'a Tylko zdziwiło mnie że postawstaja strony tylko pod FF ? Może nie tyle pod samego tylko FF co robienie strony żeby celowo nie działała w IE - są takie. Odnośnik do komentarza
Sevard Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 To nie jest robienie stron tak, żeby nie działały w IE. Po prostu MS olał WebGL, tak samo jak i wiele innych otwartych rozwiązań. Nie jest winą twórców strony, że dany producent postanowił danej technologii nie zaimplementować, choć twórcy korzystając z technologii, która nie jest oficjalnym standardem poniekąd sami się na to godzą. Pewnych rzeczy jednak nie da się zrobić inaczej. Podobnie wiele stron jest opartych na Flashu, a to nie jest oficjalny standard. Mamy wybór - albo zainstalujemy Flasha i godzimy się na to, że w naszym systemie powstaje wielka dziura, albo go nie instalujemy i tym samym rezygnujemy z części możliwości, jakie daje nam internet. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 To nie jest robienie stron tak, żeby nie działały w IE. Ja słyszałem że pewna (może nieliczna grupa nieznosząca IE) wykorzystuje to celowo aby strony nie działały w IE niezależne od wersji czy zainstalowanych dodatków,wtyczek. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi