Cypisek666 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Witam,w pewnym momencie komputer drastycznie zwolnił. Myślałem, że jest to spowodowane przepełnionym dyskiem lub małą ilością RAMu, ale zrobiłem reinstall systemu, dorzuciłem 2GB RAMu i uwolniłem sporo przestrzeni na dysku i...no jest jakaś poprawa po dorzuceniu RAMu, ale po samej reinstallce i uwolnieniu okolo 60GB na dysku, system działał tragicznie. Teraz też potrafi porządnie przyciąć. Dysk prawie cały czas pracuje - mieli i mieli, przy każdej operacji.Wirusy raczej wykluczam, no bo reinstall.... Moglibyście rzucić okiem w logi? Z góry dzięki. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Moglibyście rzucić okiem w logi? Z góry dzięki. Raporty nie wykazują oznak infekcji. Zresztą jak sam słusznie zauważyłeś problem gałęzi Software praktycznie wyklucza reinstalacje systemu. Dysk prawie cały czas pracuje - mieli i mieli, przy każdej operacji. Niewykluczony z kręgu podejrzanych jest właśnie dysk. Wykonaj więc diagnostykę dysku za pomocą CrystalDiskInfo i dostarcz wynikowy log. Odnośnik do komentarza
Cypisek666 Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Raporty nie wykazują oznak infekcji. Zresztą jak sam słusznie zauważyłeś problem gałęzi Software praktycznie wyklucza reinstalacje systemu. Niewykluczony z kręgu podejrzanych jest właśnie dysk. Wykonaj więc diagnostykę dysku za pomocą CrystalDiskInfo i dostarcz wynikowy log. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Moje obawy potwierdziły się - winny może być dysk. Ilość realokowanych sektorów jest bardzo niepokojąca. Niestety, moja specjalizacja dotyczy gałęzi Software, ale powiadomiłem moderatora Hardware by na to spojrzał Groszexxx i ewentualnie przejął temat. Na ten moment zdecydowanie radzę szybko kopiować ważne dane na inny nośnik. Odnośnik do komentarza
Cypisek666 Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Dzięki. Odnośnik do komentarza
yamata Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Dysk do śmieci. Szybko kupuj zastępczy, tym bardziej że takie SSD, choćby Iridum 2, jest teraz w świetnych cenach. Tego starożytnego złoma możesz sobie zostawić na jakieś pierdoły, ale najlepiej jako awaryjny dysk leżący na półce i przypinany w razie potrzeby. W komputerze i tak może ci fiksować, spowalniając inne napędy, a z pewnością system, który będzie go chciał ciągle naprawiać... I wyrabiaj się, jeśli masz tam jakieś ważne dane. Dysk może paść zaraz, albo za 4 lata. Ale dane i tak ci będą z niego ginąć, a system odwalać. Póki co, możesz pewnie przenieść te dane bezpiecznie. A może nawet i system, jesli backup czy klonowanie przejdzie weryfikację... Powodzenia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi