zupkowsky Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Witam serdecznie,robiłem już format i nadal komputer po wciśnięciu przycisku "Zamknij" "wzbudza" się, uruchamia ponownie.Szukałem podobnych sytuacji i ludzie piszą że to może być przez kartę sieciową, kartę muzyczną [posiadam Presonus StudioOne iTwo]Mieliście może styczność z takim problemem? Odnośnik do komentarza
kpe Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Czy przypadkiem tego typu opcji nie da się ustawić w ustawieniach zasilania? Odnośnik do komentarza
zupkowsky Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Witam, gdym wiedział czy się tak da, to temat by nie powstał ;/ Odnośnik do komentarza
kpe Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Przyczyn takiego stanu rzeczy może być kilka. Oczywiście może zdarzyć się, że uda Ci się rozwiązać problem. Zastanawiam się czy nie lepszym pomysłem będzie wizyta w jakimś serwisie lub nawet opcja wysłania kurierem, bo dobre serwisy są dosyć daleko. Odnośnik do komentarza
zupkowsky Opublikowano 25 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Witam, Stary nie pomagasz... gdybym chciał korzystać z serwisów to bym tak zrobił... Twój wpis odbieram z żart i kryptoreklamę Odnośnik do komentarza
yamata Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Owszem, mieliśmy... Format był zbędny. Winna jest prawie bankowo karta sieciowa. Oczywiście jeśli dobrze cię zrozumiałem i chodzi o samoistne wybudzanie komputera z trybu uśpienia... Wchodzisz w menedżer urządzeń, znajdujesz swoją kartę sieciową, Otwierasz jej właściwości (możesz to też zrobić z poziomu "Centrum sieci i udostepniania" w zakładce "zmień ustawienia karty sieciowej"). Sieć>konfiguruj>zakładka: zarządzanie energią. Odptaszasz funkcję: "zezwalaj temu urządzeniu na wznawianie pracy komputera". Jeśli jest zaznaczona, dowolny aktualizujący się program po prostu włączy ci kompa... Jak ktoś słusznie zauważył, możesz to też ustawić w zaawansowanych opcjach swojego schematu zasilania. Efekt może wywołać w zasadzie każde urządzenie/sterownik wyposaażone w funkcję wybudzania. Najprędzej zaś klawiatura i mysz, ale taką funkcję powinieneś raczej włączyć świadomie w BIOS/UEFI. Niemniej, może to być na przykład koncentrator USB. Więc warto zajrzeć do ustawień wszystkich sterowników z zakładką "ZARZĄDZANIE ENERGIĄ"... Amen. Odnośnik do komentarza
zupkowsky Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Cześć, dzięki za odzew. Zrobiłem tak jak napisałeś, powyłączałem wszystkim urządzeniom opcję "wzbudzania" ale niestety nie jest "Amen" Myszka, klawiatura, karta sieciowa, wyłączone. Masz może jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza
yamata Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 No to już nie bardzo mam jakiś pomysł, z wyjątkiem tych mało wesołych, a polegających na starannej analizie wszystkich procesów sieciowych. Z ponurym założeniem znalezienia w systemie jakiegoś upierdliwego syfa, typu koparka bitcoinów (nie twoja) Do takiej analizy wystarczy GlassWire czy zwykły System Explorer. Może masz coś podejrzanego, co automatycznie wybudza system - może dział antywirusowy pomoże? Co mi jeszcze przychodzi do głowy? Może to jakiś scheduler, znaczy automatyczny wyzwalacz pracy określonego programu w wyznaczonym czasie. Choćby backuper czy cokolwiek pracującego według harmonogramu... Może to też być np. jakaś usługa Intela włączana w BIOS/UEFI, typu Intel Smart Connect czy Rapid Start. Podaję z pamięci, więc mogłem coś pokręcić... Ale do BIOS warto zajrzeć, szczególnie jeśli jest rozbudowany, a płyta i procesor obsługują jakieś funkcje specjalne. Komputer może też aktywować np. podpięcie czegoś do przedniego panelu audio, itp. Czytnik kart, telefon, sygnał z HDMI czy innego złącza wizyjnego. Automatyczna aktualizacja Windows, bibloiteki mediów takiego kombajnu muzycznego jak np. foobar2000, lub serwer UPnP, jakiś program do ściągania plików w guście JDownloader, etc. Naprawdę pojęcia nie mam. Zbyt mało danych... Odnośnik do komentarza
zupkowsky Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Witaj, kurcze wyłączyłem wszystko co możliwe ;/ I nadal nie widać oczekiwanego efektu ;/ W BIOS Intel Smart Connecty i Rapid Start były off.Wczoraj zeskanowałem komputer i mam pup.optional.legacy. ComboFix nie chce go usunąć, HitmanPro, AdwCleaner też.Raczej założę temat w dziale z infekcjami.Dziękuję Ci za zainteresowanie, chęć pomocy.Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Wyłącz opcję fastboot. Zaznaczone kolkiem. To rozwiąże problem. Posty kpe zostaną usuniete. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi