pzm Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Witam,na niektórych ikonach zauważyłem dziś brak tarczy UAC,wcześniej ona był na nich,czy ktoś wie jak można ją przywrócić? Odnośnik do komentarza
pzm Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Okey,problem rozwiązany,po prostu zmieniłem paletę kolorów z 32 bity na 16 bit i zrestartowałem komputer,potem z powrotem na 32 bity i te ikony które powinny mieć tarczę UAC znów ją teraz mają. Odnośnik do komentarza
yamata Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 A po grzyba ci to? Toć to paskudne i niczemu nie służy. Podobnie jak strzałki na ikonach skrótów i okienka do "zaptaszania" ikon. Pierwsza rzecz jaką likwiduję w systemie zaraz po wyłączeniu UAC... Czego oczywiście nie zalecam mniej zaawansowanym użytkownikom, niemniej ta tarcza to tylko funkcja informacyjna (a przecież uprawnienia możesz nadać każdemu programowi z osobna) i co najgorsze, psuje czytelność ikon! No ale każdy robi jak chce. W sumie więc rozwiązałeś problem... Odnośnik do komentarza
pzm Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi