dontpanic Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Witam,zakupiłem komputer stacjonarny Optimus e-sport extreme. Mam do niego podpięty monitor iiyama g-master poprzez HDMI. i gdy podpinałem do panelu z tyłu komputera to komputer go nie widział. dopiero gdy monitor podpiąłem do wejścia HDMI na karcie graficznej dopiero wtedy pojawił się obraz. I teraz pytanie, posiadam drugi monitor Samsung SA300 posiadający łącze analogowe. Gdy podpinałem je do komputera to komputer go nie wykrywa, dokupiłem przejściówkę d-sub -> dvi podpiąłem do karty graficznej i nadal komputer nie wykrywa monitora samsunga. co robię źle ?pozdrawiam p.s. podpięcie d-sub-dvi wyłącza mi dźwięk .. Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 p.s.2 karta ma kilka wejść HDMI. ratuje mnie adapter VGA - HDMI ? Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 dlaczego nikt nie chce pomóc ? w sklepie jak chciałem zapytać o ten adapter do sprzedawca powiedział że to w opcjach monitora mam coś poustawiać. co robić ? Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 WITAM PONOWNIE zakupiłem przejściówkę DisplayPort->VGA, podpinam i działa ale.. po pierwsze na drugim ekranie (Samsung) obraz jest niewyraźny i zamazany, ale jak otwieram menu to kolory i ostrość są w porządku. Mało tego, w opcjach ekranu co prawda identyfikuje mi 1 i 2 monitor ale nie wykrywa żadnego. dlaczego nie jest to takie proste jak w porządnym win7 ;/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi