patias206 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Witam.Posiadam komputer już kilku letni, przydałby się upgrade...Moje komponenty:CPU: AMD fx-6300 (chłodzenie box)Płyta: asrock 980de/u3s3Karta Graficzna: GTX 750Zasilacz: 500w Bandit (nie markowy)RAM: 16Gb (2x8Gb)Dyski:Nargrywarkassd adata su800 128gbhdd toshiba 1Tb 7200 rpmChciałbym wymienić zasilacz na Evga 500w (100-w1-0500-k2). Czy będzie kompatybilny?Następnie za jakis czas chce dodać jakies chlodzenie, i zmienic kartę, na gtx'a 1050 Ti 4gbCzy ten zasilacz wystarczy? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 NIech kolega wpiszę w google frazę "psu calculator", wypełni odpowiednie pola i wtedy uzyska odpowiedź w kwestii zapotrzebowania moc. Ja zacząłem wypełniać, ale... stwierdziłem, że sam to też możesz zrobić ;-). Możesz też dołączyć zdjęcie tablicy znamionowej zasilacza, fakt, że dane tam mogą być nieprawdziwe, ale i tak chętnie zerknę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi