ewenement Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Witam mam problem podczas połączenia na serwer z systemem WS 2012 przez RDP. Wyskakuje błąd uwierzytelniania : "może być to spowodowane korygowaniem wyroczni szyfrowania CredSSP" Wyskakuje komunikat jak z załącznika... o co chodzi? w googlach nic nie mogę znaleźć na ten temat... co się mogło stać i jak temu zaradzić? z tego co pamiętam w ostatnich dniach jedyne co zmieniałem to w konsoli zarządzania Acronisa 12 zmieniłem, że w Active Protection Plan zmieniłem Działanie po wykryciu: z "tylko powiadom" na "Cofnij przy użyciu pamięci podręcznej" Wygeneruj alert, zatrzymaj proces i wycofaj zmiany w pliku przy użyciu pamięci podręcznej usługi. Ale przed chwilą wróciłem do pierwotnego ustawienia i nadal niestety to samo:( czyli błąd uwierzytelniania : "może być to spowodowane korygowaniem wyroczni szyfrowania CredSSP" Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Ludzie zgłaszają podobny problem po updacie windowsa 10 do wersji 1803, nie miałeś takiej sytuacji? Tutaj opis problemu i sposób obejścia. https://social.technet.microsoft.com/Forums/windowsserver/en-US/969f4ffc-14ad-4cca-a116-8ba5b9210012/rdc-to-windows-server-not-working-after-windows-10-1803-cumulative-update-kb4103721-installation? forum=winserveressentials pzdr Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi