radial Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Witam Wyskoczył mi komunikat w Avirze że mam wirusa. Po wpisaniu nazwy pliku w google wyskoczył opis że wirus ten powoduje to że robi z folderów na dysku zewnętrznym "skróty". Zgadzało się to z tym co działo sie u mnie. Gdzieś na forum wyczytałem żeby usunąć tego wirusa przy pomocy UsbFix. No i tak zaradziłem że foldery z tymi plikami zniknęły z dysku Widać że zajęta przestrzeń się nie zmieniła, czyli gdzieś tam są. Logi w załączniku. Prosiłbym o radę. Dysk zewnętrzny pod lokacją G:\ UsbFix Clean 1 PN.txt UsbFix Scan 9 PN.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Nowa wersja USBFixa nadaje się tylko psu na budę - nie pokazuje w ogóle, co jest na dysku przenośnym. Na dodatek baaardzo trudno jest pobrać USBFixa, bo na stronie jest pełno różnych śmieci, nie wiadomo co kliknąć. W opisie podanym przez @Picasso jest informacja: (inicjuje się odliczanie i automatyczne pobieranie) ale to nieprawda, bo zamiast odliczania pokazuje się strona z różnymi śmieciami. W logi USBFixa jest: G:\klyl.pif Nie wiem, co to jest, ale to może być plik infekcji, a w takim przypadku raczej ukryte obiekty pozostaną ukryte. jessi Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Mnie zastanawia magiczna "waga" usuniętych plików: (18.3443555831909 MB) Skoro zajętość na dysku zmieniła się nieznacznie to pliki i foldery tam są, usbfix usunął tylko skróty plus ten podejrzany plik z rozszerzeniem pif. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ponieważ nowe wersje USBFixa nie mają już opcji LISTING (która pokazywała całą zawartość dysku przenośnego), to proponuję ściągnąć starą wersję USBFixa http://www.mediafire.com/file/kqbuu17k266ey14/UsbFix_9.067.exe i zrobić log z opcji LISTING. I pokazać go tu. jessi Odnośnik do komentarza
radial Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Hej, dzięki za odpowiedzi. Jessico jutro ogarnę te logi i podrzucę Odnośnik do komentarza
radial Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Witam ponownie. Przepraszam że tak długo to trwało. Może ktoś rzucić okiem na ten listing? UsbFix Listing 3 PN.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi