kasper93 Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Witam, Tak jak w temacie mam problem z defragmentacją $MFT. Zabrałem się za defragmentacje partycji systemowej, cóż czasem trzeba. Całą operacje przeprowadziłem w oo defrag 14 pro. Po zakończeniu wszystko było ładnie tylko pagefile i $mft był nadal pofragmentowany, ustawiłem defragmentacje podczas startu systemu, ale oo defrag nie zrobił nic. Nadal pofragmentowane. pagefile chwilowo usunąłem, po przywróceniu jest w całości, lecz nadal pozostaje sprawa $mft. Ściągnąłem darmowy defragmentator puran i on z pięciu fragmentów zrobił dwa i bardziej się nie da. Analiza w dafragu systemowym: Główna tabela plików (MFT): Rozmiar MFT = 306,50 MB Licznik rekordów MFT = 313855 Użycie MFT = 100% Całkowita liczba fragmentów MFT = 2 Ogólnie w "clusters view" wygląda tak: http://dl.dropbox.com/u/16282309/fixitpc/oo.png na początku widzimy reserved for mft i na środku to pofragmentowane pole(czerwone) to $MFT. Sprawdzałem partycje i nie było żadnych błędów w chkdsk. Wszystkie wskazówki mile widziane. EDIT Stworzyłem kilkaset małych plików co rozszerzyło trochę MFT i przy następnej próbie defragmentacji udało się. Przepraszam za temat... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi