Trrini Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Witam, 6 kwietnia br. na wirtualnym serwerze zaszyfrowane zostały moje pliki. Dokumenty mają następujące rozszerzenie - .bak.id-B86DD754.[skycry17@qq.com].java. Proszę o informacje czy da się to rozszyfrować. W załączniku przesyłam Państwu zdjęcie Pulpitu - informacja o zaszyfrowaniu i okupie. EDIT: Przepraszam, zdjęcie było za duże i się nie załączyło. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Cześć Trrini, niestety rozszerzenie wskazuję na nowy wariant infekcji DHARMA. Wybierz zaszyfrowany plik i wyślij go na serwer usługi ID Ransomware, momentalnie otrzymasz analizę - dostarcz ją w postaci np. zrzutu ekranu. Odnośnik do komentarza
Trrini Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Witam, Dziękuję Państwu za odpowiedź. Na szczęście udało mi się odzyskać wszystkie pliki bez potrzeby łamania szyfru. Jeszcze raz dziękuję za okazaną pomoc i gotowość. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 W porządku. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi