Piotr99 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Po zrestartowaniu komputera ikony nie zapisują swojego położenia i układają się po lewej stronie. Windows 7 Ultimate Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
yamata Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 To jest przypadłość Windows nie tylko w wersji 7. Poszlak i możliwości jest wiele, a rozwiązań praktycznie wcale. Sam już to rozwiązałem, zdążyłem zapomnieć i znowu mam ten problem. Co prawda nie jest to dramat na miarę przywrócenia backupu, ale wkurza i muszę do niego przysiąść... Tobie zaś polecam rozwiązanie połowiczne, acz bardzo skuteczne, jeśli masz dużo ikon i nie chce ci się ich ręcznie przestawiać. Polski program ReIcon (Restore Desktop Icon Layouts). Od lat używam i jest skutecznym lekiem na całe zło (czyt. Microsoft) Odnośnik do komentarza
yamata Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Dobra, mam rozwiązanie które choć zalecane do WIN10 po "creators update", u mnie działa. Zwyczajnie klikasz na pulpit prawym i w opcji "widok" odznaczasz: "autorozmieszczanie ikon" (jeśli włączone) oraz "wyrównaj ikony według siatki". Problem z głowy... Oczywiście winny jakiś udate. Bo update w firmie Microsoft służy do psucia użytkownikom systemów... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi