tomcio Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam! Ostatnio zainstalowałem Google Chrome i zauważyłem, ze podczas pierwszego rozruchu systemu, wszystko włącza się w porządku, natomiast przez około 5 minut nie mogę uruchomić żadnej aplikacji. Moje podejrzenia padają na Kasperskiego, ale korzystam z Niego 8 lat i nigdy nie sprawiał wrażenia, żeby zamulał start systemu. Druga rzecz, kiedy już można uruchamiać aplikacje, kiedy komputer jest włączony nie ma żadnego problemu. Sugestie? FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Miszel03 Korekta: po kropkach i przecinkach dajemy spację :) //Rucek | Korekta pisowni. //Miszel03 Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Raporty nie wykazują oznak infekcji. Temat przenoszę do działu Windows 7. Ostatnio zainstalowałem Google Chrome i zauważyłem, ze podczas pierwszego rozruchu systemu, wszystko włącza się w porządku, natomiast przez około 5 minut nie mogę uruchomić żadnej aplikacji. Czy był wykonywany tzw. czysty rozruchu? To start systemu bez żadnych modyfikacji zewnętrznych i może wykluczyć wielu winowajców. To szybka droga do znalezienie przyczyny. Druga rzecz, kiedy już można uruchamiać aplikacje, kiedy komputer jest włączony nie ma żadnego problemu. Sugestie? Pobiorę najnowsze dane z Dziennika zdarzeń, być może problem się ujawni. Przy okazji zadaję również kosmetykę (w tym czyszczenie kosza). 1. Uruchom FRST. Z klawiatury CTRL+Y, zostanie otworzony plik tekstowy. Wklej do pliku następującą treść: CloseProcesses: CreateRestorePoint: C:\Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\LoA Micro-Browser.lnk HKU\S-1-5-21-2595539665-3574553956-4074278075-1000\...\MountPoints2: {4cb20ae7-4f52-11e6-816d-806e6f6e6963} - D:\Run.exe FF Plugin: @microsoft.com/GENUINE -> disabled [brak pliku] FF Plugin-x32: @microsoft.com/GENUINE -> disabled [brak pliku] S3 CtClsFlt; system32\DRIVERS\CtClsFlt.sys [X] S3 gdrv; \??\C:\Windows\gdrv.sys [X] S3 klids; \??\C:\ProgramData\Kaspersky Lab\AVP16.0.1\Bases\klids.sys [X] Powershell: wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"} EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Z klawiatury CTRL+S, by zapisać zmiany. Następnie w oknie FRST klik w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, nastąpi restart systemu. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 2. Dostracz plik Fixlog oraz nowy log Addition w celu oceny najnowszych danych Dziennika Zdarzeń. Odnośnik do komentarza
tomcio Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Cos sie polepszylo,nie wiem jak,ale jest troche szybciej przy pierwszym rozruchu Niestety, dzisaj jest to samo Temat do zamkniecia, Problem generowal Malwarebytes dzialajacy w tle , podczas pierwszego uruchamiania ( byla to wesja probna) Fixlog.txt Addition.txt Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez tomcio Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi