piotrekkk Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Hej, zauważyłem, że w dzienniku zdarzeń WINDOWS 10 co chwilę pojawia się poniższy błąd (właściwie 2, bo zawsze parami): 1. svchost (2904,R,0) SRUJet: Nie można utworzyć nowego pliku dziennika, ponieważ baza danych nie może dokonać zapisu na dysku dziennika. Dysk może być tylko do odczytu, zapełniony, niewłaściwie skonfigurowany lub uszkodzony. Błąd -1032. źródło: esent identyfikator 413 kategoria: Rejestrowanie/Odzyskiwanie 2. svchost (2904,R,0) SRUJet: Próba utworzenia pliku „C:\WINDOWS\system32\SRU\SRUtmp.log” zakończyła się niepomyślnie z błędem systemowym 5 (0x00000005): „Odmowa dostępu. ”. Operacja tworzenia pliku zostanie zakończona z błędem -1032 (0xfffffbf8). źródło: esent identyfikator 488 kategoria: Ogólne 3. dodatkowo pojawia się wpis: svchost (2904,G,0) Funkcja beta EseDiskFlushConsistency jest włączona w ESENT z powodu ustawień trybu beta witryny 0x800000. identyfikator 916 prawdopodobnie zostało to spowodowane przeniesieniem katalogu SRU na ramdysk, a właściwie jego zahardlinkowanie. Od tego czasu system nie może sobie stworzyć tam logu. Jakieś pomysły co z tym zrobić? Za co odpowiada esent / sru? ciężko mi było cokolwiek jasnego na ten temat znaleźć. ps rozwiązania typu "wyłącz dziennik zdarzeń" nie są pożądane, bo to mi ubije możliwość aktualizacji systemu. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Czy przypadkiem nie używasz nowego Nortona z opcją backup? Jeżeli tak to w głównym oknie Kopia zapasowa wyłącz ją. Oczywiście pod warunkiem, że nie korzystasz z tej funkcjonalności. Mam tą wersję (jest ten katalog) ale do Backupu wykorzystuję Easeusa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi