luken66 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Witam Mam taki oto problem: przeglądarki nie ładują stron www. Sprawdzone na FF/IE/Edge. Problem występuje zarówno na połączeniu przez wifi jak i po kablu. O dziwo w konsoli na ping strony odpowiadają - zarówno pingowane po ip jak i po nazwie. Wpisanie w adres przeglądarki IP zamiast nazwy nic nie daje. Wyłączałem zapory/firewalle i dalej to samo. Internet działa w trybie awaryjnym. W załączeniu logi z FRST. Parametry sprzętu: Laptop Asus X554L, Windows 10 x64. Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
yamata Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Czasem warto choć zajrzeć do tego, co się przesyła: Name: Microsoft Kernel Debug Network AdapterDescription: Karta sieciowa debugowania jądra firmy MicrosoftClass Guid: {4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}Manufacturer: MicrosoftService: kdnicProblem: : This device is disabled. (Code 22)Resolution: In Device Manager, click "Action", and then click "Enable Device". This starts the Enable Device wizard. Follow the instructions. Proponuję uruchomić to urządzenie i użyć naprawiania sieci wbudowanego w Windows. Nie wiem czy na tym twoim Asusie Win10 był systemem natywnym, czy jest to starszy model i dogrywałeś 10 sam. Tak czy inaczej wygląda na problem sterowników sieciowych. Proponuję pobrać firmowe, bo te od Microsoftu potrafią wywalić poprawnie działajacy internet. Albo użyć strony/narzędzia zamieszczonego na stronie Asusa i pobrać właściwą wersję driverów, dla twojego laptopa. Nie musi być najnowsza... Jeśli masz kopię bezpieczeństwa, przywróć z kopii. Same drivery lub system z punktu przywracania. Albo cały system z backupu, jak robisz i jeśli oczywiście nie będziesz musiał cofnąć się w czasie o kilka lat... Warto też sprawdzić internet przy wyłączonych firewallach i antywirusach. Może któryś blokuje połączenia, choć w to wątpię... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi