wochen1 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Witam, od wczoraj mam problem z podłączeniem do komputera telefonu Huawei p9. Windows informuje mnie, że nie rozpoznano urządzenia usb. Szukałem możliwych rozwiązań. Dużo dotyczy działań związnaych z plikiem infcache.1. Problem polega na tym, że go nie ma. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Weź pobierz na początek program https://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html Odłącz telefon, usuń w nim wszystkie urządzenia usb, które masz niepodłączone i sprawdź czy sytuacja ulegnie zmianie. Nawet nie pokazałeś komunikatu błędu w menadżerze urządzeń. I po co ten raport z wmidiag? Coś za mądrości się w internecie naczytał? infcache na win10? Bez żartów . Odnośnik do komentarza
wochen1 Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Witaj, Zainstalowałem (btw link nie działa), uruchomiłem jako admin, usnąłem wszystkie nieaktywne (tel był odłączony). Problem nadal występuję Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Okej, jest widoczny błąd z deskryptorem. Jaką wersję windowsa posiadasz? To nie jest przypadkiem jakiś windows N? Zrób, proszę, logi w FRST. Odnośnik do komentarza
wochen1 Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Witam. Wersja Win i logi w załączeniu. FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Przepraszam za opóznienie. Słuchaj, możesz spróbować wskazać sterownik ręcznie. Jest wysokie prawdopodobieństwo, że system korzysta z błędnego pliku inf. Ppm na sprzet -> wlasciwosci > sterownik > aktualizuj sterownik > przegladaj moj komputer w poszukiwaniu.... > pozwol mi wybrac z dostepnych > i zobacz czy tam będzie jakaś inna opcja do wyboru. Upewnij się, że na pewno wybrales inna pozycje. Powinno pomoc. Odnośnik do komentarza
wochen1 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Niestety, nie było innych opcji Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Pokaż w takim razie jaki plik inf przypisano do tego sterownika. W menadżerze urządzeń prawy przycisk myszy na to wadliwe urządzenie > właściwości > szczegóły - i z rozwijanej listy wybierz: nazwa pliku inf. Edit: Dziś moja karta wlan stworzyła identyczny objaw. Za plik inf odpowiadał usb.inf. Na szybko dopisałem za rozszerzenie old, odlaczylem i podlaczylem kartę i działa. Jednak najczęstszym problemem związanym z tym błędem jest też uszkodzony kabel lub port. Odnośnik do komentarza
wochen1 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Wygląda to tak. Nie wiem, gdzie mam dopisać. Pls o instrukcję Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Probowales na innym kompie zobaczyc czy ten problem występuje? Żeby się bawić w kwestie systemowe najpierw trzeba sprawdzić czy masz sprawny kabel. Odnośnik do komentarza
wochen1 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Witam, od tego zacząłem dwa kabel na moim kompie i nie działa. Na kompie w pracy oba kable działa. Zrobiłem reinstal - pomogło. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi