Tova Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Dobry wieczór. Mam problem chyba z wirusami. Piszę z telefonu, bo z komputera nie mogę wejść na waszą stronę, ponieważ przekierowuje mnie na cnhv. co/1ud93 (zdjęcie niżej). Przez to nie mogę wejść też na kilka innych stron jak np. stylowi.pl czy polska strona tkmaxx. Bitdefender blokuje mi strony spolecznosci.net i coinhive.com (zdjęcia niżej). Bardzo to groźne? Da się tego jakoś pozbyć? (wiem, że powinnam zrobić logi, ale nie mam kabla do telefonu, a przez bluetooth nie chce mi się połączyć). Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 (wiem, że powinnam zrobić logi, ale nie mam kabla do telefonu, a przez bluetooth nie chce mi się połączyć). Rozumiem, że z poziomu system nie możesz pobrać narzędzia Farbar Recovery Scan Tool? Czy jesteś w stanie pobrać FRST na innym urządzeniu i przenieść je za pomocą pendrive na zainfekowany system? Po takiej operacji pendriva należy sformatować, by uniknąć ewentualnemu rozprzestrzenieniu się infekcji. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi