Damian97 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Witam. Po zainstalowaniu Windows 10 wszystko działało fajnie, ale po paru tygodniach chciałem zainstalować Nvidia Geforce Experience, po odpaleniu instalatora wyskakuje informacja: Próbowałem uruchamiać harmonogram zadań przez "usługi" z uprawnieniami administratora, ale wyskakuje: Typu uruchomienia nie da się zmienić, stan usługi jest: zatrzymano. Windows 10 Pro Proszę o pomoc, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 To wygląda na błąd spowodowany wyłączeniem Dziennika zdarzeń, który jest nadrzędną zależnością do Harmonogramu. 1. Kliknij klawisz + R > wpisz frazę services.msc i kliknij ENTER > na liście usług odnajdź Dziennik zdarzeń systemu Windows > z prawokliku Właściwości > w sekcji Typ uruchomienia zmień na Automatyczny > kliknij Zastosuj i OK. Zrestartuj system i sprawdź efekty. 2. Jeśli powyższe zawiedzie lub Dziennik okaże się być włączony pokaż mi jak wygląda usługa Harmonogramu: Uruchom SystemLook. W białym oknie wklej poniższą treść: :reg HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\eventlog /s ...a następnie kliknij w Look. Momentalnie otrzymasz raport, który zaprezentujesz na forum. Odnośnik do komentarza
Damian97 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Dziennik zdarzeń był uruchomiony. SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Chciałem zobaczyć usługę Harmonogramu, a klucz wziąłem z Dziennika zdarzeń Przepraszam, proszę zastosować następujący pobór: :reg HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\Schedule /s Odnośnik do komentarza
Damian97 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Dodaje SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
Damian97 Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Odświeżam Odnośnik do komentarza
Damian97 Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Odświeżam Odnośnik do komentarza
Damian97 Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Odświeżam Odnośnik do komentarza
twwoox Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Mam ten sam problem Damian Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi