arthuss Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam, Mam taki problem, komputer sam się wyłącza i włącza (losowo).BSODy się nie pojawiają, nie są tworzone pliki dmp (pomimo odpowiednich ustawień).Natomiast są takie komunikaty:Podgląd zdarzeńDzienniki systemu Windows (System): Kernel-Power 41Ogólne: System został uruchomiony ponownie bez uprzedniego czystego zamknięcia. Możliwe przyczyny błędu: system przestał odpowiadać lub uległ awarii albo nastąpiła nieoczekiwana utrata zasilania.Szczegóły:+ System - Provider [ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power [ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4} EventID 41 Version 6 Level 1 Task 63 Opcode 0 Keywords 0x8000400000000002 - TimeCreated [ SystemTime] 2018-01-19T19:31:59.351225400Z EventRecordID 7273 Correlation - Execution [ ProcessID] 4 [ ThreadID] 8 Channel System Computer DESKTOP-621ES37 - Security [ UserID] S-1-5-18 - EventData BugcheckCode 0 BugcheckParameter1 0x0 BugcheckParameter2 0x0 BugcheckParameter3 0x0 BugcheckParameter4 0x0 SleepInProgress 0 PowerButtonTimestamp 0 BootAppStatus 0 Checkpoint 0 ConnectedStandbyInProgress false SystemSleepTransitionsToOn 11 CsEntryScenarioInstanceId 0 BugcheckInfoFromEFI true CheckpointStatus 0Zainstalowałem sterowniki, przetestowałem pamięć i dysk i nic.Co mogę jeszcze zrobić? FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Pracujesz i nagle następuje wyłączenie? To raczej sprawa sprzętowa. Za takie numery najczęściej jest odpowiedzialny zasilacz, ale dawno na forum nie było konkretnego przypadku, żeby zasilacz takie numery płatał, to raczej dewiza bardzo starych, sprzed ponad 5 laty, ale nie chciałbym generalizować. Można spróbować obciążać komputer wykorzystując program OCCT. Pobierz OCCT, jeśli konieczne rozpakuj go (np. za pomocą WinRAR), a następnie uruchom. Wybierz najmniejszy zestaw danych i odpal. Możesz też uruchomić test, ale z zakładki power supply Zamieść potem screeny + powiedz czy nastąpił reset. Odnośnik do komentarza
arthuss Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Pracujesz i nagle następuje wyłączenie? To raczej sprawa sprzętowa. Za takie numery najczęściej jest odpowiedzialny zasilacz, ale dawno na forum nie było konkretnego przypadku, żeby zasilacz takie numery płatał, to raczej dewiza bardzo starych, sprzed ponad 5 laty, ale nie chciałbym generalizować. Wyłącza się średnio co 1- 2 dni (częściej co dwa). Podczas przeglądania netu czy oglądania filmów. Można spróbować obciążać komputer wykorzystując program OCCT. Pobierz OCCT, jeśli konieczne rozpakuj go (np. za pomocą WinRAR), a następnie uruchom. Wybierz najmniejszy zestaw danych i odpal. Tego nie rozumiem co to znaczy: "najmniejszy zestaw danych" Możesz też uruchomić test, ale z zakładki power supply Zamieść potem screeny + powiedz czy nastąpił reset. Reset nie nastąpił. Screeny - mam nadzieję że dobre Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Screeny robi program automatycznie po zakonczeniu testy. I masz: tryb testu. Ustaw na najmniejszy. Potrzebuje wszystkich screenów. Odnośnik do komentarza
arthuss Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Screeny robi program automatycznie po zakonczeniu testy. I masz: tryb testu. Ustaw na najmniejszy. Potrzebuje wszystkich screenów. Przepraszam, Nie byłem zalogowany jako admin i nic nie działało. Ostatni test zatrzymał się po 23s i wykrył błąd Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 A co z Power Supply test? Odnośnik do komentarza
arthuss Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 A co z Power Supply test? Teraz dobrze? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 No, ale odpaliłeś tylko na 50 sekund, nie rób sobie jaj, proszę. Odnośnik do komentarza
arthuss Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 No, ale odpaliłeś tylko na 50 sekund, nie rób sobie jaj, proszę. Jaki czas jest właściwy dla testów? Nie znam tego programu a ludzie pisali, ze minuta wystarczy. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Skoro komputer Ci się wyłącza raz na 2-3 dni - to jak na podstawie 50 sekund można coś wywnioskować? Odpal na godzinę, chodzi mi o ten test power supply. Swoją drogą pierwsze anomalie już są, jedno z napięć na procku szaleje, spada częstotliwość taktowania, coś jest nie tak, a to może mieć związek z tym wyłączaniem czy resetowaniem się kompa. Odnośnik do komentarza
arthuss Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Chyba się poddam ... OCCTPT przestał działać - może to i lepiej - po 5min testu zawieszał komp - dziwny niebieski rozpikselowany ekran. Można inaczej wykryć usterkę? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi