CoolFix Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) Czy jest możliwe uruchomienie ComboFix w Windows 7? Próbowałem już parę sposobów, ale żaden nie zadziałał, a mianowicie: tryb zgodności (żadna opcja w nim nie pomaga), wyłączona usługa asystenta zgodności, tryb awaryjny. Wiem, że ComboFix jest bardzo inwazyjnym programem, ale mimo to chcę uzyskać odpowiedź. Edytowane 6 Lutego 2018 przez Miszel03 Drobne poprawki pisowni. //Miszel03 Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Wiem, że ComboFix jest bardzo inwazyjnym programem, ale mimo to chcę uzyskać odpowiedź. I obecnie praktycznie w ogóle nieużywanym. CombFix obsługuje następujące platformy: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 32-bit (x86) i 64-bit (x64). Nie powinno więc być żadnych problemów z uruchomieniem tego narzędzia. Odsyłam do instrukcji uruchomienia. Czy podczas uruchamiania wyświetlany jest konkretny błąd? Jeśli tak, pokaż go. Odnośnik do komentarza
CoolFix Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Mam problem z wklejeniem fotki. Jak mam to zrobić? Jeszcze nigdy nie wklejałem fotki na tym forum. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Skorzystaj z serwisu hostującego grafiki, np. PostImage. Odnośnik do komentarza
CoolFix Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Dostaję taki komunikat: https://postimg.org/image/4duu6xb3v/ Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Przecież komunikat jest jasny i klarowny. Dlaczego uruchamiasz w trybie kompatybilności? Czy w instrukcji masz jakąś wzmiankę o tym? Odnośnik do komentarza
CoolFix Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Przecież komunikat jest jasny i klarowny. Komunikat wprowadza w błąd i twierdzi, że uruchomiłem Combofix w Trybie zgodności. CO NIE JEST PRAWDĄ! Po prostu go tylko uruchamiam (nie ustawiam we właściwościach Trybu zgodności!). Myślę, że z tym komunikatem jest coś nie tak... Po uruchomieniu dwuklikiem widać że się rozpakowuje, robi backup rejestru i po chwili wyrzuca ten komunikat sugerujący, że odpaliłem go w Trybie zgodności, a ja przecież przecież tylko go uruchamiam! Pomyślałem sobie, że w trybie awaryjnym nie będzie tego komu katu ... Niestety w trybie awaryjnym dzieje się to samo. Pod systemem Windows XP nie miałem takich dziwnych problemów Co z tego, że ten program obsługuje Windows 7 jak normalnie nie chce działać? Nawet nie wiem czy komukolwiek udało się go użyć pod tym systemem... Już nie wiem co o tym myśleć. Edytowane 7 Lutego 2018 przez Miszel03 Poprawiam post. //Miszel03 Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Spróbuj wyłączyć i zatrzymać usługę Program Compatibility Assistant Service (Usługa Asystent zgodności programów). I napisz czy sytuacja uległa zmianie. Nie masz żadnych niestandardowych ustawień w lokalnych zasadach grupy (Local Group Policy)? Odnośnik do komentarza
CoolFix Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Tą usługę mam już od dawna zatrzymaną na stałe, a co do zasad grupy to jeszcze muszę dokładnie sprawdzić. A możesz podpowiedzieć czego konkretnie szukać ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi