Radam Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Witam, podczas ładowania systemu Windows XP za każdym razem pojawia się tryb uruchamiania, wybieram tryb normalny lub ostatnią dobrą konfigurację, pojawia się logo systemu, próbuje się ładować i nagle restart komputera. Inne tryby także powodują restart komputera. Wyskoczył mi taki kod blue screena: stop: 0x0000007B (0xf7c4f528, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000) Próbowałem naprawić dysk poleceniem chkdsk podczas naprawy z płytką Windowsa, użyłem combo fixa, zasilacz czy pamięć jest ok, dysk przepiąłem do innego kompa i ta sama sytuacja, jednak gdy podłączę ten dysk jako drugi, to go widać w systemie i można wchodzić do każdego folderu. Wygląda jakby był problem z bootowaniem z tego dysku, może jakiś plik konfiguracyjny jest uszkodzony, ale już nie wiem jak temu zaradzić, pomóżcie proszę. Odnośnik do komentarza
Moneliza Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Witam. Mam identyczny problem. Tylko ze gdy podpięłam ten dysk pod inny komp by zgrać pliki a potem włączyłam antyvirusa to przenioslo mi wirusa na ten działający komputer i teraz mam 2 trafione. Co proponujecie tylko proszę po kolei bo jestem kiepska jeśli chodzi o tego typu sprawy z komputerami. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Na pewno masz niebieski ekran z 7b na końcu? Zobacz czy działa tryb awaryjny. F8 przed startem systemu (możesz cały czas wciskać od momentu wlączenia komputera) - i wybór z listy: tryb awaryjny z obsługą sieci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi