Gość Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Witam. Pytanko. Zapomniało mi się hasła do pliku. Jako maniak bezpieczeństwa ustawiłem hasło 10-20 znakowe. Różny ciąg znaków. Znacie jakieś fajne programy? Korzystałem kiedyś z CrAcK który wykorzystywał technologię cuda. Mimo wszystko przy "łamaniu" hasła, zużycie RAMu nie pozwalało na korzystanie z komputera. Pytanie czysto teoretyczne. Ile czasu musiałbym mieć odpalonego kompa aby odzyskać hasło? Tydzień? Dwa? Z góry dzięki za odp. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zakładając, że hasła wyglądało w podobny sposób do tego np. fGVhsdegKN to przy porządnej maszynie i dobrych wiatrach w miesiąc zostałoby przypuszczalnie złamane. Niestety, metoda typu BF to loteria i nie można przewidzieć konkretnie wymagane czasu. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Prawie każdy program do haseł po konfiguracji - tutaj w kontekście jaki przedział znaków (cyfry, małe litery, duze litery, znaki specjalne, znaki interpunkcyjne, spacje, etc.) oraz ile znaków - po w miarę krótkim oszacowaniu - podaje przypuszczalny czas, ktory opiera się na maksymalnym czasie oczekiwania, a nawet jesli nie - to podaje ilosc kombinacji na sekundę. Zamiast zadawać głupie pytania na forum - trzeba po prostu wziąć kartkę i policzyć. Już nie wspomnę, że różnica między 10 znakowym hasłem, a 20 jest znaczna. Temat do kasacji powinien iść ze względu, że jest napisany niedbale. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi