wiktorpl Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Witam, Mam XP sp3. Nie mam żadnych zaplanowanych zadań na komputerze. Czy mogę wyłączyć usługę "Harmonogram zadań" czy ona związana jest z jakimiś innymi programami i lepiej ją zostawić? Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 wiktorpl można wyłączyć jeśli jakieś programy nie korzystają z tej usługi. Zwłaszcza jeśli nie pobierają Update. Odnośnik do komentarza
wiktorpl Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Mam problem z tą usługą. Nie mogę jej wyłączyć. Za każdym uruchomieniem komputera ona się sama przełącza na "automatyczny"... A przestawiam ją na "wyłączony". Z innymi usługami nie mam takich problemów. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Nie wiem czy to istotne, ale czy zatrzymałeś wcześniej tą usługę w services.msc? PPM na nazwie usługi > Zatrzymaj, czy tylko przełączyłeś tryb uruchomienia we właściwościach na Wyłączona? W tym drugim przypadku sprawdź czy faktycznie jest wyłączona... z panelu sterowania uruchom aplet Zaplanowane zadania, sprawdź stan w menu Zaawansowane. Co nieco o tej usłudze. https://www.fixitpc.pl/topic/43-archiwalny-services-uslugi-w-xp/#57 Musisz mieć na uwadze, że opis usług może być lekko nieaktualny, np. nie uwzględnia zależności wprowadzonych wraz z SP3. Odnośnik do komentarza
wiktorpl Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Już jest ok. Wydaję mi się, że usługę zatrzymywałem najpierw, a potem wyłączałem. Tak z reguły robię. Może coś przeoczyłem Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi