kronopio Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Vitam Umieściłem pasek zadań win7 na górze ekranu i okazął się iż przysłania on skutecznie górną część okien otwieranych folderów i programów, tak iż nie da się zamknąc i zminimalizować okna za pomocą przycisków Czy ktoś ma sposób jak sprawić by pasek zadań nie przysłaniał tych okien? pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Corwinus Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Prawy przycisk myszy na pasku zadań -- > Właściwości i odznacz "Włącz autoukrywanie paska zadań" --> Klinij Zastosuj. Powinno pomóc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
kronopio Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 jest to w sumie jakaś opcja, dzięki Choć przyznam że bardziej zależaloby mi na tym aby pasek byl zawsze na wierzchu i nie przykrywał okienek Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Choć przyznam że bardziej zależaloby mi na tym aby pasek byl zawsze na wierzchu i nie przykrywał okienek Tu jeszcze z Google wygrzebany temat: KLIK. Różnie sobie tam poradzili z tym (niekoniecznie w sposób trwały). Ogólnie, sprawa kręci się wokół wymuszonego resetu ustawień (przestawianie opcji Paska + z powrotem, połączone z przeładowaniem powłoki explorer.exe). Odnośnik do komentarza
Corwinus Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Jakieś rozwiązanie tego problemu - ciekawy tweak http://www.sevenforums.com/tutorials/54842-taskbar-always-top-disable-enable.html Odnośnik do komentarza
kronopio Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Jakieś rozwiązanie tego problemu - ciekawy tweak http://www.sevenforums.com/tutorials/54842-taskbar-always-top-disable-enable.html Rzeczywiście tweak jest ciekawy, troszke denerwujace jest to, że liknięcie na "pokaż pulpit" powoduje trwałe schowanie paska zadań ale z pomocą przychodzi klawisz "windows" na klawiaturze Ogólnie, chyba na razie jedyna opcja na tego buga Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi