daniel19903 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Cześć, w moim Lenovo Y50-70 użycie dysku waha się w granicach 80-100%. Nie znalazłem podobnego tematu, dlatego zakładam nowy. Specyfikacja laptopa: Intel Core i7-4720HQ Nvidia GeForce gtx 960m 8GB Ram 1600mhz dysk 1 TB hybrydowy. Do tematu załączyłem raporty z FRST. Z góry dzięki za pomoc! Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 W raportach brak oznak infekcji, więc poszerzymy diagnostykę. 1. Całościowo przeskanuj system za pomocą Malwarebytes AntiMalware. Jeśli coś wykryje to niczego nie usuwaj, a dostarcz raport. 2. Wykonaj diagnostykę dysku za pomocą CrystalDiskInfo i dostarcz wynikowy log. 3. Pobierz OCCT, jeśli konieczne rozpakuj go (np. za pomocą WinRAR), a następnie uruchom. Wykonaj test (guzik ON) na domyślnych ustawieniach przez okres 20 minut (zakonczenie testu - guzik OFF), po nim zakończy się proces diagnostyczny i zostanie otworzona lokalizacja raportów. Wszystkie skopiuj, spakuj, a następnie wstaw na hosting plików (np. na MediaFire). Link do pobrania raportów umieść w poście i czekaj na dalsze instrukcję. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Na razie do sprawy podejdziemy ogólnie, bo i temat jest ogólny. Skoro widzisz 100% użycie dysku - dowiedz się wykorzystując monitor zasobów, który proces odpowiada za taki stan rzeczy. Od tego trzeba zacząć. Odnośnik do komentarza
daniel19903 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Pod linkiem spakowane raporty: http://www.mediafire.com/?9r3114b3gv136 Miałem problem z OCCT, po ok. 2 minutach wyłączał się ze względu na temperaturę. Z monitora zasobów wynika, że najwięcej dysku używa system. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 O kurcze, powiem Ci, że takiej słabej sytuacji jeszcze nie widziałem. Generalnie jest dramat, aż dziwne, że Ci się laptop nie wyłącza. Nie wiem dlaczego nie pokazałeś mi screenów z monitora zasobów, ale ok . Generalnie musisz zadbać o chlodzenie. Czy w ogóle dmucha Ci ciepłym powietrzem z tej "kratki". Odnośnik do komentarza
daniel19903 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 O kurcze, powiem Ci, że takiej słabej sytuacji jeszcze nie widziałem. Generalnie jest dramat, aż dziwne, że Ci się laptop nie wyłącza. Nie wiem dlaczego nie pokazałeś mi screenów z monitora zasobów, ale ok . Generalnie musisz zadbać o chlodzenie. Czy w ogóle dmucha Ci ciepłym powietrzem z tej "kratki". Dmucha ciepłym powietrzem, cały czas stoi na podkładce chłodzącej. Póki co nie wyłącza się. Wrzucam jeszcze raz raporty i monitor zasobów: http://www.mediafire.com/file/4t1382f3yrr29pv/11-01-2018.rar Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Jest to samo co było. Moim zdaniem wiatrak, cooler pracuje ze zbyt slaba wydajnoscia. Być może trzeba by wymienić pastę termoprzewodzącą pod prockiem. Także trzeba przeprowadzic prace konserwacyjne, tutaj zadna podkladka nie pomoże. Odnośnik do komentarza
Roxbox Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Mam ten laptop i o grzaniu sie go sa legendy juz Ja na poczatek odblokowalem dodatkowe otwory w obudowie. Te ktore masz na rogach takie zeberka to po rozkreceniu wyjmij je i zamontuj sama siatke na kropelke. Daja dostep powietrza wiekszy . Odrazu go przedmuchaj jak rozbierzesz i pomysl o wymianie pasty jak masz pojecie . Ja zbieram sie do zmiany pasty wlasnie. Do tego mam podkladke coolermaster Notepal u3 ktora ma mozliwosc rozmieszczenia wentylatorow. i troche pomaga ale szalu nie ma. Ogolnie ten model lapka ma niedopracowany uklad chlodzenia i podczas gier jets jak grzejnik. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi