WooleS Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Dzień dobry, kilka dni temu po zakupie dysku ssd zdecydowałem się przesiąść z windowsa 7 na 10, niestety, krótko po tym pojawił się problem z "trzaskami" podczas odtwarzania muzyki czy jakiegoś filmu, nie wiem jak dokładnie opisać to zjawisko. Do tej pory próbowałem: odinstalować sterowniki karty dźwiękowej i pozwolić windowsowi zainstalować je od nowa, pobrać najnowsze sterowniki ze strony producenta, pobrać sterowniki ze strony producenta płyty głównej, wyłączyć wszystkie dodatkowe opcje w menadżerze dźwięku, zmieniać format dźwięku, zmieniać opcje zasilania procesora. Niestety, jak dotąd nie udało mi się zlikwidować problemu, dodam że dopóki używałem windowsa 7 wszystko działało sprawnie, wydaje mi się że na samym początku po zainstalowaniu 10 także, jednak po kilku godzinach z racji że miałem obraz płyty z 2015 roku to system sam zaktualizował się do najnowszej wersji i dopiero wtedy zauważyłem problem. Przeszukiwałem internet w poszukiwaniu rozwiązania ale niestety nie udało mi się go póki co znaleźć, może tutaj uda się komuś . Pozdrawiam. Dodam informacje które mogą być pomocne: Windows 10 Education 64 bitowy (wersja systemu 1709), płyta główna Gigabyte GA-G41M-Combo (rev. 2.0). Odnośnik do komentarza
WooleS Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Update: problem rozwiązało wybranie opcji wysokiej wydajności w menadżerze zasilania, swoją drogą do tej pory myślałem że można to zmienić tylko w laptopie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi