karolxt Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Mam zainstalowany Windows XP. Zakupiłem nowy system Windows XP i chciałbym zainstalować go na tym komputerze, ale tak żeby nie instalować od nowa sterowników. Nie wiem czy to będzie proste czy raczej będę musiał robić instalację od nowa - czego chciałbym uniknąć. Jeszcze raz. Sytuacja jest taka. Na nowym dysku zainstalowany jest Windows XP ze sterownikami. Ma być zainstalowany inny Windows XP (z innym kluczem). Jak to zrobić, żeby nie było potrzeby od nowa instalowania sterowników ew. konfigurowania systemu. Co powinienem zrobić poza włożeniem płyty do napędu? Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Nie wiem, jaki jest powód, że instalujesz na XP inną jego wersję z innym kluczem...tym bardziej, że nowy jest "goły". Podstawowe sterowniki do urządzeń masz od razu, a kolejne wersje dostaniesz po aktualizacji wersji do SP3 (pewnie nie będzie od razu). Aktualizację zrób poprzez stronę Windows update w IE...inna przeglądarka tego nie obsłuży. Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Zainstalowałem normalnie z płyty i teraz mam dwa systemy i ekran startowy. Nie wiem co będzie lepsze czy usunąć ten drugi (bo nie poradziłem sobie ze sterownikami i wszystko jest do bani) czy tylko zlikwidować ekran startowy tak by od razu otwierał się ten pierwszy system. Ale nie wiem jak to zrobić, ani to pierwsze, ani to drugie. Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 czekam na odpowiedź Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Pobierz pakiet sterowników do karty sieciowej za pomocą programu https://sdi-tool.org/ dokładniej SDI lite następnie wstaw instalacje tego sterownika. Wtedy będziesz mógł wyszukać indeksy do pozostałych sterowników i byc moze program bedzie w stanie automatycznie pobrac i zainstalowac reszte. Odnośnik do komentarza
karolxt Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 do karty sieciowej? aha zapomniałem że ma kartę 1GB. Spróbuję. Ale muszę przełączyć się na nowy system (Windows XP Home), bo teraz mam dwa. I co gorsza ten nowy jest na drugiej partycji, a nie na C. Odnośnik do komentarza
covo Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 1. Pobierz pakiet sterowników do karty sieciowej 2. następnie wstaw instalacje tego sterownika. 3. Wtedy będziesz mógł wyszukać indeksy do pozostałych sterowników i byc moze program bedzie w stanie automatycznie pobrac i zainstalowac reszte. mozesz jasniej wg pktow - co i jak miales na mysli? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi