Noosfe Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Witam, jak w temacie, co kilka minut laptop traci połączenie z ruterem, trwa to od kilku dni, pozostałe dwa laptopy używane w domu takiego problemu nie mają, z góry dziękuję za pomoc. W załączniku skany. Pozdrawiam FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Raporty nie wykazują oznak infekcji, w spoilerze zadaję działania kosmetyczne. Na przyszłość: programy typu DLL-Fixer (widzę ich ślady w raportach) to niebezpieczne twory - pliki nie są nigdzie zweryfikowane i mogą nieść za sobą przykre konsekwencje. Posiadasz oprogramowania zabezpieczające firmy Qihoo, więc: z firmą są związane liczne kontrowersje oraz afera z manipulowaniem wyników w testach. Ponadto, raporty na temat reklam produkowanych przez program. Temat przenoszę do działu Sieci. Uruchom FRST. Z klawiatury CTRL+Y, zostanie otworzony plik fixlist.txt. Wklej do pliku następującą treść: CloseProcesses: CreateRestorePoint: ContextMenuHandlers5: [igfxcui] -> {3AB1675A-CCFF-11D2-8B20-00A0C93CB1F4} => -> Brak pliku Task: {47B29258-E732-4F5E-A142-44CFABCDA675} - \MSI_Dragon Center -> Brak pliku GroupPolicy: Ograniczenia SearchScopes: HKU\S-1-5-21-3826362986-3231539259-4117738225-1001 -> DefaultScope {A0E5B0CC-5559-4EDB-8704-D724F026DD50} URL = SearchScopes: HKU\S-1-5-21-3826362986-3231539259-4117738225-1001 -> {A0E5B0CC-5559-4EDB-8704-D724F026DD50} URL = C:\Users\TNR\Desktop\Games\The Evil Within 2.lnk C:\Users\TNR\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Infogrames\Desperados\Play Desperados.LNK C:\Users\TNR\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Infogrames\Desperados\Readme.LNK CMD: netsh advfirewall reset EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Z klawiatury CTRL+S, by zapisać zmiany. Następnie w oknie FRST klik w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, nastąpi restart systemu. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. Dostarcz go. Odnośnik do komentarza
Noosfe Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Tak był DLL-Fixer, ale wydaje mi się że problem był zanim go zainstalowałem. Jeśli chodzi o oprogramowania zabezpieczające firmy Quihoo, to od wczoraj mam 360 Total security - myślałem że on coś znajdzie ale nic z tego. Już go odinstalowałem. Gdy podłącze laptopa kablem z ruterem, problem znika i internet jest cały czas. Uszkodzona karta wifi w laptopie??? Laptop jest prawie nowy ma 4 miesiące, pasowało by go sprawdzić w innej sieci wifi. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Sprawdzałeś na jakieś innej sieci? Czy jakbyś połączył się np. z siecią emitowaną przez telefon ? Sęk w tym, że przycyn może być sporo dlatego trzeba trochę się nakombinować żeby odkryć co jest nie tak. Czy jak będziesz w bezpośrednim sąsiedztwie routera to też jest taki problem? Odnośnik do komentarza
SmOkPl Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Ja bym jeszcze we właściwościach k.sieciowej wifi zobaczył czy nie włączone jest oszczędzanie energii i eksperymentalnie wyłączył. Odnośnik do komentarza
Noosfe Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Więc tak. Siedzę 3 metry od rutera, więc jest blisko i problem jest dalej. Gdy podłącze kablem laptopa z ruterem problem znika. Gdy udostępniam neta z iphona to występuje podobne zjawisko, z tym że ja temu telefonowi nie ufał bym... teraz jestem u znajomego podłączyłem sie do jego wifi i wszystko działa normalnie. Nie gubi sieci nie zrywa internetu, a już myślałem że mam uszkodzoną kartę sieciową wifi, skoro to nie to i nie ma żadnego wirusa to by znaczyło że problem jest w ruterze, ale zaznaczam że mam w domu jeszcze dwa laptopy hp i lenovo i tam problemu nie ma żadnego. Ruter z Netii. Oszczędzanie energii we właściwościach karty sieciowej wifi jest wyłączone. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Z tym, że są dwie częstotliwości wifi. To, że działa Ci bez problemu 2,4 GHz nie znaczy, że problemy nie występują na 5 GHz bądź odwrotnie, dlatego musisz napisać dokładnie - w której częstotliwości występuje problem i czy faktycznie jest różnica między nimi. W razie, gdybyś miał trudności - podaj model swojego routera i ustawień oraz modelu kumpla i jego ustawień. Ta częstotliwość jest kluczowa. Odnośnik do komentarza
kknd Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 spróbuj ustawić IP w karcie sieciowej laptopa na stałe, zobaczymy czy to nie problem z DHCP druga sprawa może przełączasz się między sieciami z tą drugą cię nie łączy ?, zmniejsz siłę na karcie sieciowej, siedzisz 3m od rutera w ruterze netii ustaw nadawanie na 2.4 albo 5 i sprawdź jak laptop zareaguje Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi