agressive1337 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Witam, otóż komputer dostaje co jakiś czas ścinek. Pewien czas temu usuwałem infekcję z komputera także z pomocą na tym forum. Nie zauważyłem problemów związanych z wydajnością, natomiast podczas gry komputer się po prostu zwiesza i nie reaguje, pomaga tylko całkowity restart komputera. Zastanawiam czy nie jest to problem związany z dyskiem. Dołączam wykonane logi i czekam na odpowiedź. Z góry dzięki za pomoc FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 W raportach brak oznak infekcji. Polityki grup widoczne w logu FRST wydają się ustawieniem jakiegoś oprogramowania zabezpieczającego (ostatnio jest to tutaj częsty widok). Temat przenoszę do działu Pozostałe zagadnienia komputerowe, gdzie będzie świadczona dalsza pomoc, więc: 1. Dostarcz przefiltrowany raport z opcji sfc /scannow. 2. Dostarcz raport z CrystalDiskInfo w celu analizy dysku. 3. Wykonaj raport Windows Performance Recorder z opcji: First level triage oraz Loging mode: File. Powstały log wynikowy spakuj do archiwum, a następnie wyślij go na jakiś hosting, np. MediaFire. Odnośnik do komentarza
agressive1337 Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Wykonałem logi, znajdują się poniżej: https://www.mediafire.com/file/5aov6uqdarcg3xo/ADAM.11-06-2017.19-53-30.rar sfc.txt CrystalDiskInfo.txt Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Dysk wygląda wg mnie w porządku. Raport SFC nie wykazał żadnych naruszeń / uszkodzeń Windows. Na analizę Windows Performance Recorder (możesz go też spróbować wykonać dokładnie w momencie kiedy dochodzi do ścinek) musisz trochę poczekać. Jak Groszek znajdzie czas na Twój temat to z pewnością odpowie. Ja go poinformowałem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi