EDgar8 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Windows 7 podczas uruchamiania zatrzymuje się na logo Windows. To ewidentnie jakiś problem. Najpierw uruchomił się boot repair który zaczął coś naprawiać ale się zaciął i musiałem wyłączyć system. Teraz wcale nie wstaje. Safe Mode także się zacina. Zapasowe Ubuntu działa W czym jest problem? Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 http://pokazywarka.pl/67ylv8/ Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Mój dysk jest w GPT. Nie wiem co się zepsuło, ale nie chcę obstawiać że UEFI się pokiełbasiło (to możliwe?). Z własnych przeszukiwać znalazłem że mogę uruchomić pendrive z bootowalnym Windowsem i tam uruchomić autonaprawę lub w terminalu uruchomić sfc /scannow oraz bootrec.exe /FixBoot Proszę poinstruować mnie co czynić gdyż nie chciałbym zepsuć mocniej/stracić plików. Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 http://pokazywarka.pl/y1b9ie/ Chciałem uruchomić Windows z pendrive i otrzymałem taki komunikat. Właśnie nagrywam Windows na innego pendrive i zobaczymy. Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Spróbowałem jeszcze raz nagrać bootowalny pendrive narzędziem od Windowsa, nagrało się sprawdziłem był ten plik ze screena. Ale tym razem nie widziało nawet pendrive ;/ ani w USB 2.0 ani 3.0, masakra, a tak w ogóle zauważyłem że w BIOS nie mam DVD-ROM opcji a chyba kiedyś była :'[[ już nie mam pomysłów ani sił Chyba kupię dysk 1TB zewnętrzny skopiuje przez Ubuntu zawartość D, E i jak mi się uda C i oddam do serwisu. Jak sam nie umiem nawet zainstalować Windows z pendrive Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Może pokaż jak nagrywasz windows 10 na pendrive? Tryb UEFI czy CMS? GTP czy MBR? Pokaż mi screena z Rufusa z ustawieniami jakie masz w nim. Musi być: GPT dla UEFI Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Tak właśnie miałem GPT dla UEFI. Może inne narzędzie zspropbujesz lub inne źródło ISO? Nawet sprawdzałem i był ten katalog na pendrive co na screenie Pobrałem ISO z innego źródła, nagrałem NTFS, UEFI, GPT i starsza wersja Rufus. To samo Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Daj screena z Rufusa. I spróbuj wyłączyć w biosie secure boot. Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Nagrałem Rufusem w innym trybie (mbr dla UEFI lub bios to chyba było) i nie widzi pendrive wcale, dodatkowo dałem inny pendrive. Kurde, uda się to naprawić? Czy ta maszyna już Windowsa nie przyjmie w inny sposób niż w serwisie? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Jak zwykle robisz samowolkę. Piszesz do wszystkich na PW, a potem olewasz temat i nie wykonujesz zaleceń. Post 8 totalnie olałeś. Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Przepraszam: Co to jest ten secure boot? Nie widzę tego na zdjęciach które zrobiłem z BIOS-u. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 No właśnie, system plików musi być fat32. Jak będzie fat32 to wszystko pójdzie zgodnie z planem. Uefi działa tylko na specjalnej partycji opartej wlasnie na fat32. Sam tracisz czas. Na dokładkę nie uczysz się na błędach. Na okrągło, za każdym razem, przychodzisz i piszesz w stresie nieprzemyślane posty. Wiele osób nie chce Ci odpisywać przez to. Widzę, że starasz się sam rozwiązać problem, że szukasz, ale to marne pocieszenie kiedy nie wkładasz pracy w jasne i klarowne przekazanie problemu. Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 No właśnie, system plików musi być fat32. Jak będzie fat32 to wszystko pójdzie zgodnie z planem. Uefi działa tylko na specjalnej partycji opartej wlasnie na far32. OK spróbuję. Tak, to prawda. Człowiek mądrzeje z wiekiem i nabiera doświadczenia wraz z sytuacjami. Widocznie muszę jeszcze się nauczyć. Przepraszam. Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Nagrałem Rufusem z ustawieniem FAT32 i jest ten sam błąd co wcześniej Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Edgar8, ja widzę, że sprawa dotyczy win7. Byłem przekonany, ze juz dawno zaaktualizowales ta stara siódemkę. W przypadku 7 musisz zaznaczyć w rufusie schemat partycjonowania na pierwsza opcje. Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Edgar8, ja widzę, że sprawa dotyczy win7. Byłem przekonany, ze juz dawno zaaktualizowales ta stara siódemkę. Tak jak w temacie i dziale, Windows 7. Choć nie wiem czy to odpowieni temat dla tego problemu. Windows 10 miałem na testach jak był jeszcze młody ale mi się nie spodobał/ W przypadku 7 musisz zaznaczyć w rufusie schemat partycjonowania na pierwsza opcje. Czyli to nieaktualne z nagrywaniem bootowalnej W10? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Wybierz to i zbootuj się z pena. Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Windows 7 jednak, tak? Odnośnik do komentarza
EDgar8 Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (...) Dziękuję bardzo za pomoc, udało się naprawić. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi