hen64 Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Proszę o ocenę dwóch zestawów komputerowych i jak to możliwe wycenę części /bez montażu/. Komputer domowy, bez gier, Windows 10, przeglądanie internetu, w miarę szybki i w miarę nowoczesny, sprawny i cichy. Czy podane zestawy nie są na wyrost? Oceń zestawy od 2 do 5. Uwagi moje: RAM 4 GB z dodatkowym gniazdem /wolnym/ na 4 GB. Zasilacz 300 myślę,że wystarczy - dostanę 300 Chieftec? Dysk HDD czy SSD? Myślę o Nr 1. Odnośnik do komentarza
Penicylina Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 ogólnie to tylko procesorami się różnią jeśli dobrze się patrzę Znalazłem stronę z wydajnością pracy tych dwóch zestawionych prcesorówi3 wypada lepiej w tym zestawieniu. http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/intel-core-i3-6100-vs-intel-pentium-g4500 Dyski SSD są drogie ale szybkie Jeżeli nie zależy Ci na miejscu w komputerze bo nie kolekcjonujesz żadnych danych na dysku to poleciłbym Ci SSDw razie zapotrzebowania na pamięć zawsze możesz jakiś sobie kupić dysk zewnętrzny na którym będziesz trzymał dane. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi