meir00 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Witam Laptop to Lenovo y50-70 Partycja którą utworzyłem programem została juz usunięta więc wszystko wróciło tak jak było na początku.Prześledziłem podobny temat tu na forum jednak nie udało mi się samemu dojść które partycje jak nadpisać. Bo podejrzewam że tak jak tam program pozmieniał GUID.Jak mogę prosić kogoś o pomoc to będę wdzięczny. Wrzucam raport z partycji : lista partycji.txt y50-70.txt Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Moim zdaniem wszystko jest poprawnie. Recovery działa? Odnośnik do komentarza
meir00 Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Niestety nie, pojawia się komunikat o uszkodzonym dysku recovery Szczerze nie wiem co teraz zrobić żeby wgrać na nowo system i sformatować dysk bo już synu na tym kompie tyle że głowa mała Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Jaki system masz teraz zainstalowany? Bo dla każdego są pewne drobne modyfikacje. Przydałyby mi się też pliki, w których są zapisane oryginalne guidy, dawno nie miałem takiego lapka w rękach, więc nie bardzo mam się teraz na czym wzorować. Poszukaj proszę na partycji recovery, możesz ją albo zainicjować ręcznie przez diskpart albo np za pomocą dmde. Odnośnik do komentarza
meir00 Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 od samego początku mam win 10. Nie mam pojęcia skąd wziąć te pliki. Jak zainicjować ręcznie tą partycje bo szczerze nie wiem jestem trochę zielony w tym temacie Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Jeszcze można spróbować zamienić ostatnią partycję OEM na recovery, co prawda widziałem na jednym lapku Lenovo taki układ oryginalny, ale skoro u Ciebie przestało działać można spróbować zmienić oem na recovery. Uruchom cmd jako admin, wpisz diskpart, zatwierdz enterem. Sel disk 0 sel part 7 SET ID=DE94BBA4-06D1-4D40-A16A-BFD50179D6AC Wyjdz z diskparta i w cmd wpisz: reagentc /disable reagentc /enable Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi