KNFX Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Witam, Mam problem mianowicie mój laptop SONY VAIO VPCF12Z1E wyłącza się podczas grania w niektóre gry. Podczas wyłączania widze czarny ekran i dźwięk który się zacina, po 3 sekundach komputer jest już wyłączony. Mam podkładkę chłodzącą Zalman ZM-NC3000 S, procesor to intel core i7 720qm. Mam nadzieje, że ktoś szybko pomoże, z góry dziękuje! Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Pobierz OCCT z oficjalnej strony, moze byc ten w paczce zip. Rozpakuj, uruchom i zrob test cpu na domyslnych ustawieniach, potem zamiesc tutaj obrazki z folderu, ktory Ci sie uruchomi. Odnośnik do komentarza
KNFX Opublikowano 21 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Pobierz OCCT z oficjalnej strony, moze byc ten w paczce zip. Rozpakuj, uruchom i zrob test cpu na domyslnych ustawieniach, potem zamiesc tutaj obrazki z folderu, ktory Ci sie uruchomi. A gdy wyłączy się podczas testu? Odnośnik do komentarza
KNFX Opublikowano 21 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Prosze bardzo. Z góry mówie że wyłączyłem test jakoś po 1min. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Jest gorąco, ale test przeprowadziłeś za krótko. Puść go na troszkę dłużej, obserwując przy tym temperaturę. Dla spokoju ducha możesz wylaczyc, gdy przekroczy 90 stopni badz bedzie w poblizu 90 stopni. Odnośnik do komentarza
KNFX Opublikowano 21 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Temperatura zatrzymywała się między 84 a 85 przy kompie i procesorze. A przy karcie graficznej koło 69-70'C. Myślisz że może być to wina karty graficznej? NVIDIA GeForce GT 330M Samo OCCPT miałem odpaloone jakieś 20min Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Pokaż mi screeny. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Temat przenoszę do działu Hardware. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi