robert1305 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 WitamPo nowym zainstalowaniu systemu Windows 7 64 bit, przestał się wyłączać. Nie wyłącza się ani jak kliknę zamknij ani podczas uruchom ponownie, nawet podczas wyłączenia za pomocą przycisku laptopa. Laptop wchodzi w hibernację i dopiero jak przytrzymam przycisk to się wyłączy. Dwa dni temu na starym systemie (tez 7 64bit) wszystko działało lecz nie pamiętam co robiłem kilka lat temu aby zamykał się poprawnie. Sterowniki zainstalowane oryginalne Dell. w trybie awaryjnym windows zamyka się poprawniePróbowałem poniższych metod:1.a. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Panel sterowania.b. W Panelu sterowania kliknij kategorię Wydajność i konserwacja, a następnie kliknij ikonę Opcje zasilania.c. Kliknij kartę Zaawansowane zarządzanie energią (APM).d. Kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Włącz obsługę Zaawansowanego zarządzania energią, a następnie kliknij przycisk OK2.HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon "PowerdownAfterShutdown" i ustaw jego wartosc na 1, jesli takiego klucza u Ciebie nie ma to utworz go samodzielnie (prawoklik Nowy REG_SZ (String Value) i nadaj mu wartosc 1)3.Poprawki kb977307 i kb975496 nie mogę zainstalować "Ta aplikacja nie ma zastosowania na tym komputerze"4.Konfigurację systemu ( msconfig ) > zakładka Rozruch > pole Limit czasu > wprowadź zamiast 30 sekund, wartość 3 5. W menadżerze urządzeń-> kontrolery hosta magistrali IEEE 1394 -> właściwości-> zakładka zarządzanie energią i zaznaczyłem ptaszka przy "Zezwalaj komputerowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzania energii". - Brakuje takiego modułu Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
robert1305 Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Brak pomysłów? Odnośnik do komentarza
0korneliusz Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Witam też tak miałem, dosyć dawno. U mnie problem powodowała karta sieciowa. Wejdź w menedżer urządzeń - karty sieciowe-właściwości karty - zarządzanie energią i tam zaptaszkuj opcję zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii. Może pomoże pozdrawiam. Misio Odnośnik do komentarza
0korneliusz Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Witam też tak miałem, dosyć dawno. U mnie problem powodowała karta sieciowa. Wejdź w menedżer urządzeń - karty sieciowe-właściwości karty - zarządzanie energią i tam zaptaszkuj opcję zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii. Może pomoże pozdrawiam. Misio Napisz czy pomogło. Odnośnik do komentarza
mimak Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 A co z "Opcjami zasilania" > "Plan zasilania" (w Panelu Sterowania) oraz "Wybierz działanie przycisków zasilania" ? Odnośnik do komentarza
robert1305 Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Opcje mam ustalone prawidłowo, a ustawienia przy karcie sieciowej nie pomaga Odnośnik do komentarza
mirf Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon "PowerdownAfterShutdown" i ustaw jego wartosc na 1, jesli takiego klucza u Ciebie nie ma to utworz go samodzielnie (prawoklik Nowy REG_SZ (String Value) i nadaj mu wartosc 1) U mnie w tym kluczu jest wartość 0. Tutaj fix-y od Microsoftu - jest też związany z zasilaniem: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2970908/how-to-use-microsoft-easy-fix-solutions Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi