SFIXOWANY Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Witam Padł mi całkiem ekran lapka. Użyłem zastępczo monitora zewnętrznego przez VGA. Lapek przeskanowałem Combofixem ( używałem dotąd z powodzeniem). Niestety po usunięciu paru rejestrów, lapek odpalił,ale na VGA już obrazu nie dał . Na nic FN+monitor - coś padło na amen. Wyciąnąłem dysk jako "zewnętrzny" i dostęp mam do plików z kwarantanny Combofixa na innym kompie (bez odpalenia uszkodzonego systemu.) Teraz pytanie. W jaki sposób przywrócić usunięte pliki/ klucze we właściwe (jakie) miejsce? W kwarantannie jest jeszcze plik tcpip.reg (rozrzeszenia vir czy dat jakoś nie dopisało). Może jakiś inny patent na odpalenie systemu? Podłączenie dysku do innego lapka? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 A w biosie wyswietlacz normalnie działa? Bo nic o tym nie wspomniałeś. Nawet nie napisałeś jaki system. Póki co ten temat nadaje się tylko do kosza. Odnośnik do komentarza
SFIXOWANY Opublikowano 13 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 W BIOS też ekran nie zadziała. Musiałby załadować się system. Windows Vista - ale to akurat bez znaczenia. No nic. Pozostaje przełożyć dysk do innego kompa i kombinować samemu. Wniosek prosty - nie masz ekranu w lapku - nic nie kombinuj. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Jest jeszcze opcja "przywroc ostatnia znana konfiguracje" + potem tryb awaryjny. Odnośnik do komentarza
SFIXOWANY Opublikowano 14 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 A to możliwe z poziomu innego kompa? Sterowniki raczej nie pozwolą na taki manewr - system nie wystartuje. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Jakie sterowniki? O czym Ty mowisz? Akurat ta operacje mozesz zrobic na ślepo w tamtym lapku. Zreszta, bios tez powinienes widziec na zewn. monitorze, wiec to akurat nie jest winna systemu. Odnośnik do komentarza
nitro07 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Problem wygląda na sprzętowy, a nie programowy. Jeśli się na tym nie znasz to pozostaje tylko serwis laptopów. Odnośnik do komentarza
SFIXOWANY Opublikowano 29 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Akurat ta operacje mozesz zrobic na ślepo w tamtym lapku. Będę wdzięczny za instrukcję, jak zrobić to "na ślepo". Odnośnik do komentarza
kknd Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Uruchamiasz komputer naciskasz klawisz "F8" daj mu z 30 sek następnie 5 razy strzałką w dół i enter jak nie to spróbuj tryb awaryjny naciskasz klawisz "F8" daj mu z 30 sek następnie enter po F8 (jeśli to laptop) to sprawdź czy pod światło nie widzisz jakiś napisów, może wysiadło ci "tylko" podświetlenie w matrycy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi