telnet Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Witam. Takie o to zjawisko mam.... Gadżet pogoda pokazuje zawsze tę samą temperaturę -9. Problematyczny odczyt temperatury dotyczy tylko Warszawy. Nie działa tylko na jednym profilu, który ma uprawnienia administratora. Próbowałem resetować gadzet i bez efektu. Proszę o jakąś radę - jak to ugryźć. Korzystam z windowsa 7 enterprise, 32 bitowego. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Może ten tutek https://www.fixitpc.pl/topic/1232-problemy-z-sidebarem-gadzetami/ pomoże. Odnośnik do komentarza
telnet Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Dzięki za linka-już widziałem. Przerobiłem co się da/tyczy mojego dziwnego problemu. Doczytałem w instrukcji o powiązaniu z internet explorer, więc zresetowałem ustawienia tej przeglądarki. Co tu można zrobić jeszcze... Ps. Oczywiście problem pokazał się nagle-działało wszystko do niedawna. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Daj logi (otl.txt i extras.txt) z OTL-a: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ W własnych doświadczeń, co lubi rozwalać pasek: - Kaspersky, - Comodo, - IE 9 Beta. Odnośnik do komentarza
telnet Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Z tego co wymieniłeś to najwyżej comodo mogłoby u mnie pójść pod nóż. Kasperkiego miałem kiedyś ale wywaliłem, IE mam starszą wersje. Co do comodo to mam tylko antywirusa. No ale zobacz logi najpierw. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Hmm... Ja tu nic ciekawego, poza Comodo i blokadą przed sprawdzaniem legalności systemu nie widzę. Odnośnik do komentarza
telnet Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Napisz co Ty miałeś za doświadczenia z comodo sidebarem? Dało się jakoś je pogodzić? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Nie pamiętam dokładnie, jaki był problem, ale się gryzły. Pogrzebałem w ustawieniach Comodo - zaczęło działać. Proponuję go na próbę usunąć i sprawdzić działanie gadżetów. Odnośnik do komentarza
telnet Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Tak też zrobiłem. Usunąłem go za pomocą revo co by wszystko w miarę zostało usunięte, przeładowałem wtykę i nadal to samo... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Problematyczny odczyt temperatury dotyczy tylko Warszawy. Nie działa tylko na jednym profilu, który ma uprawnienia administratora. Próbowałem resetować gadzet i bez efektu. Spróbuj wyczyścić cache gadżetów w profilu tego konta, na którym ujawnia się defekt: C:\Users\To konto\AppData\Local\Microsoft\Windows Sidebar\Cache Wyłącz gadżet pogody, usuń całą zawartość folderu Cache, włącz gadżet, w Cache pojawią się nowe pliki. PS. Nie miałam czasu, by tutorial główny o gadżetach uzupełnić o odświeżanie tego miejsca. Cache ma właśnie znaczenie dla "zamrożenia" pewnych informacji w gadżetach typu pogoda. . Odnośnik do komentarza
telnet Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 (edytowane) Działa, działa, działa. Dziękuje bardzo:) Edytowane 7 Marca 2011 przez picasso Temat rozwiązany. Zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi