gregorr Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Witam! Posiadam komputer, który już ma kilka lat i przy bardziej wymagających grach się zacina i postanowiłem wymienić podzespoły: procesor, karta graficzna, płyta główna i pamięć ram. Przeglądając internet natrafiłem na dużo pozytywnych opinii o takich podzespołach: Procesor - AMD Ryzen 5 1500X Karta graficzna - Gigabyte GeForce GTX 1060 Windforce 2 OC 6GB 192bit Czy procesor i karta graficzna to dobry wybór lub co innego w podobnych pieniądzach można kupić? Jaka płyta główna i ram pasowałyby do tych podzespołów? (mam obudowę ATX) Proszę o poradę. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
ediz4 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Nie podałeś cen ale podzespoły są ok. Z płyt głównych dobry jest MSI Tomahawk ale tu również nie podałeś budżetu. Co do ramu to musisz napisać jakich taktowań oczekujesz. Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 W tytule podałem że do ok 2500zł Odnośnik do komentarza
ediz4 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Faktycznie -nie zauważyłem. Co do płyt to do Ryzena MSI Tomahawk bądź ASRock AB350M PRO4, B350, DDR4, SATA3, USB3.0, uATX. Drożej Asus prime x370 Co do pamięci to sam posiadam GSkill Aegis i pracują na MSI Mortar na 2933 Mhz. Jeśli szukasz wyższych taktów to tylko pamięci z kościami Samsung B-Die. Nadal na Ryzenie z kościami jest loteria choć więcej kości osiąga fabryczne zegary. Najlepiej wybrać jakieś kości i poszukać jak się sprawują z Ryzenem. Karta Graficzna- dobry wybór. Procesor również. Niektórzy jednak preferują Intela. W zastosowaniach czysto pod gry powinien być lepszy. Ryzen jest bardziej uniwersalny. W tym budżecie dostałbyś zablokowane i5-7500. Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Budżet musi się zwiększyć i wybrałem takie podzespoły; czy to będzie dobrze ze sobą współpracować? Procesor - AMD Ryzen 5 1600 Karta graficzna - Gigabyte GeForce GTX 1060 Windforce 2 OC 6GB 192bit Płyta główna MSI B350M Bazooka Pamięć Corsair Vengeance LPX DDR4 2x4 GB 3000 Mhz - czy lepiej 1x8 GB Odnośnik do komentarza
ediz4 Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Pamięci nie wiem czy pójdą na 3000 ale reszta jak najbardziej Odnośnik do komentarza
gregorr Opublikowano 24 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 A pamięć lepsza 2x4gb czy 1x8gb ? Odnośnik do komentarza
ediz4 Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 2 x 4GB Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi