MAKTEL Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Witam. Mam Acera 5739G (Intel Core 2 Duo 2,2; Geforce GT 240M 1GB; 3GB RAM; 320 HB HDD) i Windowsa 7HP. Mam dwa problemy. Pierwszy dotyczy uruchamiania. Dzisiaj podczas uruchamiania systemu, po "Uruchamianie systemu Windows" i przed logowaniem uruchamia się info, że jeden z dysków wymaga skanowania. Pisze, że aby pominąć należy nacisnąć dowolny klawisz w ciągu 10s. Jeśli nic nie wcisnę, system staje na odliczaniu przy 1s. Naciśnięcie też nic nie daje, system dalej odlicza i nie reaguje. Próbowałem wejść przez "Ostatnią dobrą znaną konfigurację". Raz mi się udało, wyświetlił się wprawdzie ten ekran, ale po naciśnięciu doszedł do końca odliczania i zniknął. Za drugim razem znowu był problem i nawet przez konfigurację się nie dało. Tryb awaryjny zacina się podczas ładowania. Jeszcze raz udało się uruchomić normalnie i boję się go wyłączyć... Jakieś sugestie co zrobić?? Wczoraj działał normalnie... Drugie to duże użycie procesora, mimo braku jakichkolwiek programów i procesów. Zwykle po uruchomieniu mam użycie 6%/10%, teraz skacze od 20 do 40%, a po uruchomieniu GG, Chrome, Adobe Reader'a podskoczył do 100% o.O Co zrobić?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 (edytowane) Dzisiaj podczas uruchamiania systemu, po "Uruchamianie systemu Windows" i przed logowaniem uruchamia się info, że jeden z dysków wymaga skanowania. Pisze, że aby pominąć należy nacisnąć dowolny klawisz w ciągu 10s.Jeśli nic nie wcisnę, system staje na odliczaniu przy 1s. Naciśnięcie też nic nie daje, system dalej odlicza i nie reaguje. Próbowałem wejść przez "Ostatnią dobrą znaną konfigurację". Raz mi się udało, wyświetlił się wprawdzie ten ekran, ale po naciśnięciu doszedł do końca odliczania i zniknął. Za drugim razem znowu był problem i nawet przez konfigurację się nie dało. Tryb awaryjny zacina się podczas ładowania. Są chyba tylko dwie możliwości: - infekcja MBR - do pobrania bootowalne ISO KLIK i skan z tak przygotowanej płytki (płyte należy przygotować na czystym kompie) - zły stan dysku - Pobranie MHDD KLIK i skan wg instrukcji, potem ewentualny remap Edytowane 12 Lipca 2011 przez picasso 12.07.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi