strl34 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Przy włączaniu harmonogramu zadań w narzędzia administracyjne mam komunikat - wybrane zadanie {0} już nie istnieje. Aby wyświetlić bieżące zadania kliknij przycisk Odśwież. Po odświeżeniu w miejscu gdzie powinny być wpisy dla harmonogramu mam - odczytywanie danych nie powiodło się. Możliwe ze to jest po tym jak czyściłem system programem CCleaner i mógł się natkać na jakieś błędne zadanie i harmonogram uległ awarii przez ten jeden błędny wpis, to tyle co wyczytałem na innych stronach. Na forum jest temat o podobnym błędzie ale w u mnie jest tylko ten pierwszy monit o błędzie. W Biblioteka harmonogramu zadań mam dwa zadania stworzone już po występowaniu błędu, zostały ustawione przez firmę od jednego programu który powinien się uruchamiać kilka razy dziennie. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt DelFix.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Uruchom FRST. NA klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Task: {3E4C46F4-E1A1-4750-9B08-F5A54ED9ACD5} - Brak ścieżki do plikuTask: {46CA2B82-F893-4FF4-9A1C-DDE8BE39C2F3} - Brak ścieżki do plikuGroupPolicyScripts: Ograniczenia <==== UWAGAGroupPolicyScripts-x32: Ograniczenia <==== UWAGAEmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Napisz, czy to pomogło? jessi Odnośnik do komentarza
strl34 Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Uruchom FRST. NA klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Napisz, czy to pomogło? jessi To działa, wszystko wróciło w harmonogramie jak powinno być. Dziękuję Ci za pomoc. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Na koniec zastosuj DelFix oraz wdrąż aktualizacje systemu i ważnych programów. Odnośnik do komentarza
strl34 Opublikowano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Na koniec zastosuj DelFix oraz wdrąż aktualizacje systemu i ważnych programów. Spóźniłem się z DelFix'em, teraz mam sam nagłówek w pliku treści. Jeśli nie mam dwóch aktualizacji łatających pakiet SP1 które powinny byc dograne od razu po aktualizacji SP1 to wypada je teraz instalować,? jedna potrzebna żeby zainstalować drugą z pakietem zbiorczych łatek. System i SP1 był wgrywany pół roku temu, aktualizacje są aktualizowane ale tego istotnego pakietu nie ma w aktualizacjach systemu. Jednak nie instaluje tych aktualizacji, one już powinny byc w systemie bo aktualizacja się odbywa regularnie, jedyne co w aktualizacjach nie działa to widoczny wpis na liście aktualizacji pakietu SP1 pomimo instalowania go z linku pobierając pakiet na dysk. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi