wieslaw531 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 O co może chodzić? Nie instalowałem tego programu. Nie odwiedzałem tej strony. Jedyne co robiłem. O 19:03 aktualizowałem DivX (licencjonowany) i nie odznaczyłem instalacji Symanteca (nowa ikona na pulpicie z odwołaniem do instalatora). Usunąłem ikonę i katalog z DivX z instalatorem. O 19:30 wyszedłem na dymka. Wracam i widzę taki kwiatek: Instalacja 19:33. Niczego takiego nie instalowałem. Jak zdiagnozować co spowodowało instalację? Jak bezpiecznie odinstalować? I o co wogóle chodzi? Normalne czary. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Jedyne co robiłem.O 19:03 aktualizowałem DivX Może przyleciał razem z Divixem, kiedy wyszedłeś zakurzyć? Spokojnie Wiesław, sprawdź na liście czy to masz ( znaczy tego PC Mechanika), odinstaluj. Ewentualnie cofnij zmiany, do czasu aż postanowiłeś wykonać aktualizację kodeków. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Wyszedłem około 19:29. Wróciłem około 19:36. Jedyna otwarta strona w IE9 RC to fixitpc i nie byłem zalogowany. Uruchomiony tylko Outlook 2003. W trakcie odpalałem na krótko Skype`a (2 min) ale nie pamiętam kiedy dokładnie. W Tempie instalator ściągnięty 19:33. Zainstalowany 19:33. Najbardziej interesuje mnie to co spowodowało instalację bez moich świadomych działań!!!!! Aktualnie program w stanie jak na obrazku (celowo) gdyby to miało pomóc. Widzę, że to wersja 32bitowa. Do takich działań używam Auslogics oraz Tweak7. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Aktualnie program w stanie jak na obrazku (celowo) gdyby to miało pomóc. Widzę, że to wersja 32bitowa.Do takich działań używam Auslogics oraz Tweak7. Masz go w dodaj usuń, czy nie masz? Najbardziej interesuje mnie to co spowodowało instalację bez moich świadomych działań!!!!! Brak użytkownika przy kompie. O 19:30 wyszedłem na dymka. Wracam i widzę taki kwiatek: i W Tempie instalator ściągnięty 19:33. Zainstalowany 19:33. W tym czasie kurzysz fajurke i Cię nie ma. Sprawdź w TC czy masz ten program. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Mam ten program w dodaj usuń. Mam go w Programy z opcją Odinstaluj. Zdecydowany i pewny "Brak użytkownika przy kompie." W tym czasie kurzysz fajurke i Cię nie ma. Sprawdź w TC czy masz ten program. Tak jest. Jestem już po aborcji. Ale zostawiłem (celowo) w Tempie oraz TIF śmieci po instalacji oraz deinstalacji. Brak aktywności w Internecie od 19:05 a program się pobrał, zainstalował i uruchomił o 19:33. To mnie najbardziej bulwersuje. Czy jest sposób na wyszpiegowanie tego problemu (np w Historii IE)? Okresowo używam ERUNTA. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Najbardziej prawdopodobny wydaje się tu DivX. Te paczki zawsze miały upchane śmieci. Ponadto: O 19:03 aktualizowałem DivX (licencjonowany) i nie odznaczyłem instalacji Symanteca (nowa ikona na pulpicie z odwołaniem do instalatora). Usunąłem ikonę i katalog z DivX z instalatorem. PC Tools = Symantec. Firma została przecież spory czas temu przejęta przez Symantec, tylko zachowała pewną odrębność prezentacyjną produktów. Skoro nie odznaczyłeś tu sponsora w instalacji DivX, to jest prawdopodobne, że to zezwoliło na instalację reklam. Nie mogę odtworzyć tego zachowania z DivX, ponieważ nie mam licencjonowanego starszego DivX, który można upgradować. Instalacja paczki DivX Plus ze strony domowej nie proponuje mi nic od Symantec, za to próbuje mi podsuwać Google Chrome i przestawiać domyślną przeglądarkę. . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 To by wyjaśniało problem. Dziękuję. Zastanawia mnie tylko to półgodzinne opóźnienie. Nic w tym czasie nie robiłem i komp w zasadzie był offline. Kalinka mnie molestowała. Temat chyba do potraktowania kluczykiem bo problemów nie mam i wszystko jest OK. Odnośnik do komentarza
Rychwal Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Ostatnio w sklepie w którym pracuję jest w promocji Norton wraz z PCTools registry mechanic. Tak więc to przez niego będzie to wszystko, dodają teraz do programów jakieś registry boostery, albo inne śmieci w zależności jaki program się instaluje. Ostatnio instalowałem foxit reader i właśnie miałem jako dodatek możliwość zainstalowania wyżej wymienionego boostera Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi