BobBudowniczy Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Witam wszystkich czytających i bardzo proszę o pomoc. Wczoraj, gdy rozpaczliwie próbowałem odzyskać swoje dane z uszkodzonej karty pamięci, natrafiłem na jakieś "ścierwo", które zainstalowało mi na kompie całą masę syfu. Jak tylko się zorientowałem, że coś jest nie tak, to przerwałem instalację, ale było już za późno. Ubiłem wszystkie podejrzane procesy, przeskanowałem system Malwarebytes, który odnalazł od groma Adware i PUP. Skanowałem wczoraj trzy razy i zawsze coś znajdował. Dr.Web nic nie znalazł. Dziś przeskanowałem Mbam i znalazł jeszcze jeden plik. Wydawało by się, że już po wszystkim, ale żaden program pobrany z windows store nie ma dostępu do internetu, między innymi poczta, pogoda, czy sam sklep: Kod: 0x80072EE7 . Czytając porady odnośnie tego błędu, zmieniałem dns, czyściłem cache a na koniec zresetowałem wszystkie połączenia sieciowe. Niestety problem nadal występuje. Dodaje wszystkie logi z malwarebytes, jak i z FRST. Pozdrawiam BobBudowniczy. Edit. W windows defender jest kilka wykluczeń skanowania, których nie można usunąć, w typie : folder GXZiGyYLSHyU2 itp. Tych folderów już nie ma. za to przed chwilą defender wykrył : SoftwareBundler:Win32/Prepscram Mb1.txt Mb2.txt Mb3.txt Mb4.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Uwaga: jeśli odpowie @Picasso, lub @Miszel03 - to mój post do usunięcia. 1) Uruchom FRST. NA klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Task: {1F82BC0F-9DBF-473D-8F65-9725BFF56BD9} - System32\Tasks\TnqpiRJoXWMCwN => rundll32 "C:\Program Files (x86)\GXZiGyYLSHyU2\Z2gPVNB.dll",#1Task: {3ECD164F-7E49-4C69-A367-3457E371ED60} - System32\Tasks\uuxHwpnMkRCRpJh => rundll32 "C:\Program Files (x86)\thzXuJvjU\kfh9gwS.dll",#1Task: {F7ECCD11-FF35-4402-BD95-6033A144D369} - System32\Tasks\uuxHwpnMkRCRpJh2 => rundll32 "C:\Program Files (x86)\thzXuJvjU\kfh9gwS.dll",#1RemoveDirectory: C:\Program Files (x86)\GXZiGyYLSHyU2RemoveDirectory: C:\Program Files (x86)\thzXuJvjUTask: {8ECE3D46-EFDE-4AAA-9172-FEA72C3612D3} - \Microsoft\XblGameSave\XblGameSaveTask\Logon -> Brak pliku <==== UWAGAHKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender: Ograniczenia <==== UWAGAGroupPolicy: Ograniczenia - Windows Defender <==== UWAGAGroupPolicyScripts: Ograniczenia <==== UWAGAGroupPolicyScripts\User: Ograniczenia <==== UWAGATask: {D574C34F-9711-4B7A-96E4-F25FF0371F39} - System32\Tasks\AmfRsjwOFaD2 => amfrsjwofad2.exeRemoveDirectory: C:\Users\Public\Documents\XMUpdateRemoveDirectory: C:\Users\sprzy\AppData\Local\AdvinstAnalyticsEmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). 2) Uruchom FRST.W polu SEARCH (SZUKAJ) wklej: amfrsjwofad2.exe kliknij na przycisk "Search Files (Szukaj Plików)".Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST. 3) Zrób nowe logi FRST. jessi Odnośnik do komentarza
BobBudowniczy Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Witam ponownie. Zrobiłem tak jak w zaleceniu. Dołączam logi. ps. Programy z win store nadal bez dostępu do neta Fixlog.txt Search.txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Uruchom FRST. NA klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego: Task: C:\WINDOWS\Tasks\uuxHwpnMkRCRpJh.job => C:\Program Files (x86)\thzXuJvjU\kfh9gwS.dllRemoveDirectory: C:\Program Files (x86)\thzXuJvjUEmptyTemp: Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW). Tak z ciekawości: czy te działania poprawiły sytuację z tytułowym problemem? jessi Odnośnik do komentarza
BobBudowniczy Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zrobione. Niestety, ale dalej wszystkie programy z win store, dalej bez dostepu do neta, zauważyłem, że edge również . Następną "niespodzianką" jest przy uruchamianiu opery ładowanie strony xxx.hotcleaner.com/clickclean/install-magic.html . Z zawartości wydaje mi się, że to strona dodadku Magic Actions for Youtube, ale po wczorajszym wolę nie ryzykować. Edit. Sprawdziłem i strona "domowa" tego dodatku jest zupełnie inna Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Niestety, ale dalej wszystkie programy z win store, dalej bez dostepu do neta, zauważyłem, że edge również . Czyli szkoda czasu na nasze działania. Co do drugiej spawy: Uruchom FRST. W polu SEARCH (SZUKAJ) wklej: hotcleaner.com kliknij na przycisk "Search Files (Szukaj Plików)". Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST. Uruchom FRST. W polu SEARCH (SZUKAJ) wklej: hotcleaner.com; kliknij na przycisk "Search Registry" (Szukaj w Rejestrze). Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST. jessi Odnośnik do komentarza
BobBudowniczy Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zrobione. Czy choć jakieś sugestie, żeby przywrócić poprawny dostęp do neta tym programom z win store ? SearchReg.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Wyszukiwanie nic znalazło. Czy choć jakieś sugestie, żeby przywrócić poprawny dostęp do neta tym programom z win store ? Nie, nie mam pomysłu, co z tym fantem zrobić. Najlepiej byłoby zrobić zwykłe "Przywracanie Systemu", ale u Ciebie ta opcja jest wyłączona, więc nic z tego. jessi Odnośnik do komentarza
BobBudowniczy Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 W takim razie, bardzo dziękuję, za pomoc i poświęcony czas, bo troszkę tego syfu mi się przyplątało . Może znajdę jakiś sposób, żeby to naprawić. Jeszcze raz pozdrawiam BobBudowniczy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi