Andman Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam. Od dłuższego czasu nie mogę otworzyć strony fixitpc.pl zarówno po jej wpisaniu w pasek adresu jak i po kliknięciu w link z wyszukiwarki google. Problem występuje zarówno na PC jak i na urządzeniu mobilnym. Ten problem również ma miejsce podczas połączenia z internetem za pomocą danych pakietowych urządzenia mobilnego. Aby wejść na forum muszę odnaleźć jakiś temat i za jego pośrednictwem dopiero udaje się otworzyć forum. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Popraw link do forum. Certyfikat jest ważny tylko dla adresu z www, który jest zdefiniowany jako główny URL forum. Wpisujesz bez www, więc ze względów bezpieczeństwa przeglądarka odcina Ci dostęp. Automatyczne przekierowanie adresu ma być zrobione w dalszym terminie. Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Na windows wykonanie tej czynności dało efekt. Jednak na urządzeniu mobilnym nadal występuje problem. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Na urządzeniu mobilnym łączysz się przez WI-FI czy poprzez Internet od operatora? Jeśli przez WI-Fi to ustaw na routerze DNS Googla: 8.8.8.8 i 8.8.8.4 i sprawdź efekty. Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Problem występuje zarówno przy WiFi jak i przy wykorzystaniu Internetu operatora sieci komórkowej. Dzisiaj zauważyłem, że przeglądarka Opera dla android blokuje stronę forum natomiast poprzez wbudowaną przeglądarkę mogę wejść na forum. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Mi wczytuję się poprawnie, wszędzie, bo z ciekawości sprawdziłem teraz. To coś nie tak z Operą jest. Rekomenduje używać Google Chrome. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Wyczyść dane dla Opery - możesz to zrobić albo spod poziomu ustawień opery - albo bardziej agresywnie w ustawieniach aplikacji i tam po wybraniu opery jest opcja: - usuń ustawienia czy dane użytkownika. Co w ten deseń. To powinno rozwiązać problem. Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Niestety, ani wyczyszczenie danych ani pamięci Opery nie pomogło. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Jaka wersja opery? Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Wersja Opery 42.7.2246.114996 Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Proszę zaktualizować aplikację przez Google Play - albo odinstalować starą i zainstalować nową. Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Niestety. Ponowna instalacja również nie przyniosła oczekiwanego rezultatu. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Powiem szczerze, że to jest jakiś problem opery, bo i na operze zwyklej i na mini - forum faktycznie się nie odpala ;-). Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Sprawdziłem na IOS 10.3.3, Opera Mini, świeżo pobrana z AppStore i jak wchodzę przez Fixitpc.pl to widzę tylko ostrzeżenie o niemożności weryfikacji certyfikatu, ale jak kliknę Kontynuuj mimo to, to mogę normalnie przeglądać forum. Przez Windows'a jak już pisałem też mogę, ale po krótkim dialogu dot. certyfikatu. Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Problem z Operą dla Androida nie jest świeży. Ten stan rzeczy trwa już dłuższy czas. Próbowałem znaleźć przyczynę problemu w ustawieniach Opery ale nic nie przynosi efektu. Dziękuję Miszel03 i Groszexxx za udzieloną pomoc. Teraz dla forum przypisana jest przeglądarka systemowa smartfona. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 OK, ale tematu nie zamykam, bo może okazać się jeszcze przydatny, gdy np. wyjdzie nowa aktualizacja, która to naprawi. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Też próbowałem zmieniać ustawienia w operze, nic nie przyniosło efektu. Może napiszę z nudów do supportu. Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Wyszła aktualizacja Opery ale problemu nie usunęła. Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Witam, Sytuacja się zmieniła. Po aktualizacji forum, mogę już przeglądać fixitpc.pl poprzez mobilną wersję Opery. Strona wyświetla się prawidłowo. Dziękuję wszystkim za poświęcony czas i udzieloną pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi