scott Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Dzień dobry Mam problem z siecią na komputerze z win 7 64 bit. Po instalacji, system został aktywowany, zainstalowałem Avasta i rozpocząłem aktualizację systemu. Po kilku pierwszych aktualizacjach zniknęła sieć, a konkretnie Windows informuje, ze siec jest niezidentyfikowana. Dołożyłem dodatkową kartę sieciową i problem z siecią wygląda dokładnie tak samo. Odinstalowałem avasta, wyłączyłem firewalla, wpisałem poniższe polecenia, ale nadal jest problem ipconfig /release ipconfig /renew ipconfig /flushdns ipconfig /registerdns netsh firewall reset netsh int ip reset netsh winsock reset netsh interface tcp set global autotuning=disabled Czy można coś z tym zrobić? Załączam logi pozdrawiam Shortcut.txt Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
scott Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Temat zamyka, znalazłem przyczynę. Poniżej krótki opis, może się komuś przyda. Udało się namierzyć przyczynę. Na płycie głównej było wpiętych tyle kart rozszerzeń, że brakowało przerwań do przydzielenia przez system. Po wyłączeniu niektórych urządzeń problem minął. Dzisiaj sytuacja raczej niespotykana, ponieważ większość urządzeń jest zintegrowana na płycie. W tym przypadku było sporo dodatkowych kart typu: tuner, dodatkowa karta dźwiękowa, karty Midi itp. Po wyłączeniu części nieużywanych urządzeń typu LPT itp karta sieciowa działa poprawnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi