Mateusz88 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Witam, Posiadam problem z routerem prawdopodobnie lub nie potrafię go skonfigurować. Posiadam w domu internet 300Mb/s na 300Mb/s - gdy podłączę internet po kablu prędkość jest taka jaka być powinna: Natomiast gdy połączę się z internetem przez WI-FI (sieć 5G) nie mam takiej prędkości, mam dwa razy niższą.... :-( Dlaczego tak się dzieje? Mój router to netis wf2780, router stoi w pokoju obok który dzieli mnie ścianą i drzwiami - moim zdaniem nie powinno tak tracić prędkości przez 1 ścianę i drzwi (odległość to 3m od routera). Odnośnik do komentarza
Mateusz88 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Odłegłość routera NETIS WF2780 od laptopa ACER ASPIRE VX15https://www.youtube.com/watch?v=V7Eohm0r2zI Odnośnik do komentarza
Mateusz88 Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Ktoś pomoże??? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 W jakim standardzie masz ustawione wifi? n czy ac? Musi być ten drugi. Odnośnik do komentarza
Mateusz88 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Na ac. Odnośnik do komentarza
Mateusz88 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Odnośnik do komentarza
Mateusz88 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 I jak? Jest ok @Groszexxx ?? Odnośnik do komentarza
Mateusz88 Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Hey Ziomeczki! Naprawiłem prędkość internetu śmiesznym sposobem! :-) Oto on: Od paru lat niezmiennie korzystam z oprogramowania firmy IObit, a dokładniej z programu Advanced System Care. 2 dni temu wyszła nowa wersja ASC, jeszcze w fazie beta v11. I co się okazało? W starszej wersji ASC v10 - w obsłudze sieci Wi-Fi nie ma wsparcia dla pasma AC! Natomiast w wersji 11 już jest! Poniżej potwierdzenie na screenach: Po odinstalowaniu wersji 10 i usunięciu z rejestru ustawień dotyczących internetu z programu ASC 10, a następnie po wprowadzeniu ustawień z wersji 11 ASC dotyczących pasma WiFi-AC, moja prędkość Wi-Fi znacznie wzrosła bez potrzeby przenoszenia laptopa czy routera! Zobaczcie jaką teraz mam prędkość all-the-time! Na tej samej odległości! (Prędkość DOWNLOAD waha się, ponieważ czasem w tle aktualizuje mi się STEAM) Pozdrawiam wszystkich! :-) Odnośnik do komentarza
covo Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 TCPOptimizer, nie 27 MB, ale ok 700 kB, zero instalacji. https://www.speedguide.net/downloads.php Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi