stefel Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Witam. Postanowiłem przetestować najnowszą wersję Diskeeper-a 2011.15.0.Build.950. Wszystko jest ok do momentu jak chce przeprowadzić defragmentację Boot-Time. Przy uruchamianiu komputera wyskakuje komunikat : "We did NOT find the DK Boot Time String in the registry key." "???Failure to reset the boot time execute registry key". Wcześniej używałem PerfectDisk-a i tam ta defragmentacja przebiegała normalnie. Może ktoś z was wie jak to naprawić ? Pozdrawiam Windows 7 Ultimate Service Pack 1 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Czy problem nadal aktualny? Wszystko jest ok do momentu jak chce przeprowadzić defragmentację Boot-Time. Przy uruchamianiu komputera wyskakuje komunikat : "We did NOT find the DK Boot Time String in the registry key." "???Failure to reset the boot time execute registry key".Wcześniej używałem PerfectDisk-a i tam ta defragmentacja przebiegała normalnie. Komunikat czytam dosłownie: wartość BootExecute nie ma zapisu defragmentatora, a jej modyfikacja przez program się nie udaje. Start > w polu szukania wklep regedit > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wejdź do klucza: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager Dwuklik na BootExecute i pod domyślnym autocheck autochk * dopisz pozycję: autocheck AUTONTFS C: PAGE=MIN DIRS=NONE MFT=MIN To odpowiada ustawieniu defragmentacji wg następujących parametrów: . Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Witam. Problem nadal aktualny. Komunikat czytam dosłownie: wartość BootExecute nie ma zapisu defragmentatora, a jej modyfikacja przez program się nie udaje. Start > w polu szukania wklep regedit > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wejdź do klucza: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager Dwuklik na BootExecute i pod domyślnym autocheck autochk * dopisz pozycję: autocheck AUTONTFS C: PAGE=MIN DIRS=NONE MFT=MIN Tylko że tam już jest taki wpis : Teraz to wygląda tak : Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Tylko że tam już jest taki wpis Czy C + D to były wpisy już zastane, nie dodałeś teraz przypadkiem "C"? Wymaż oba zapisy "autocheck AUTONTFS..." (ma pozostać tylko autocheck autochk *) i ponów próbę z uaktywnianiem Boot Time dla właściwego woluminu, tylko przedstaw obrazki ile i jakich dysków widzi Diskeeper i jak konfigurujesz parametry Boot Time. Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Czy C + D to były wpisy już zastane, nie dodałeś teraz przypadkiem "C"? Wymaż oba zapisy "autocheck AUTONTFS..." (ma pozostać tylko autocheck autochk *) i ponów próbę z uaktywnianiem Boot Time dla właściwego woluminu, tylko przedstaw obrazki ile i jakich dysków widzi Diskeeper i jak konfigurujesz parametry Boot Time. Więc tak : nic "ręcznie" nie dodawałem. Wymazałem oba zapisy W Diskeeper Boot Time dysk C : Widok w rejestrze po tej operacji : Teraz dysk D : i I nadal ten sam błąd Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi