jaymz Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Chrome ostatnia wersja i mam zniekształcony obraz, na poprzednich wersjach też. Zainstalowałem ostatnie wersje sterowników dostępne do mojej grafiki, ale problem pozostał. Płyta: Asus MPNPV-MX System: Windows 7 Pro 32 bit Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Wejdź do Ustawień, następnie Zaawansowane i zdezaktywuj opcję Korzystaj z akceleracji sprzętowej, jeśli dostępna. Uruchom ponownie przeglądarkę i sprawdź efekty. Odnośnik do komentarza
jaymz Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Niestety tu jest problem, po wejściu w ustawienia jest tak samo mocno zniekształcone opcje i nie widać co tam w ogóle jest. Czy możliwa jest ręczna edycja pliku preferences? Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Hmm, nie dasz rady na czuja przez Przeszukaj ustawienia na samej górze wpisać Użyj z akceleracji sprzętowej, jeśli dostępna i spróbować wyłączyć? Popróbuj, jak to jednak okażę się całkowicie nie wykonalne to wtedy napisz, będziemy inaczej kombinować. Odnośnik do komentarza
jaymz Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Dzięki, udało się - niestety teraz okazało się że mam zresetowane ustawienia brak haseł, rozszerzeń, etc... - można to jakoś przywrócić? Wróciłem do wersji 49 na której w XP wszystko działało hasła, rozszerzenia, etc... - ale po uruchomieniu są zresetowane. Dziwna sprawa z tą akceleracją sprzętową, w XP jest włączona i nie ma zniekształceń. Odnośnik do komentarza
jaymz Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Odgrzewam temat. Potrzebuje informacji czy to że jest zniekształcony obraz z włączoną akceleracją sprzętową to jest wina sterowników, systemu, karty graficznej (zintegrowana) a może coś innego. Ten sam problem jest w np: przeglądarce fotografii systemu Windows. Pytam ponieważ na XP była ta sama płyta, ta sama wersja sterowników, akceleracja była włączona i obraz był poprawny. P.S. może potrzebna jest nowa karta graficzna? - głównie do oglądania filmów HD (zintegrowana daję radę) i Full HD. Odnośnik do komentarza
jaymz Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Uruchomiłem Chrome w trybie zgodności z XP i akceleracja sprzętowa działa, ale nie działa drag and drop w tym trybie. Ktoś wie dlaczego akceleracja sprzętowa działa w trybie zgodności z XP, a normalnie jako Win 7 nie? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 A czy próbowałeś szukać pomocy na forum chrome? Najlepiej i w polskiej wersji i w angielskiej. Być może znajdziesz kogoś kto miał taki problem albo zainteresujesz jakiegoś developera, który odpowiada za rozwijanie chrome'a i byłby w stanie Ci pomóc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi