Anonim8 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Jak zmaksymalizować okno w Virtual Box? Jak ustawić myszke, żeby mozna było klikać poza obszarem wirtualnym ? Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 W prawym dolnym rogu okienka virtualbox'a masz... Right Ctrl? I to jest tzw. klawisz Host, a kombinacja np. Host+F (fullscreen). Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Jak jesteś w oknie VB to klawisz prawy ctrl pozwala ci opuścić to środowisko. Potem znów najeżdżasz myszą na pulpit VB i kliknięciem wchodzisz w nie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Zaraz sprawdze, bo przez ułomność obsługi program odinstalowałem. Ja wiedziałem, że to proste tylko nie wiedziałem, że tak bardzo. Odnośnik do komentarza
BlackDog Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Doinstaluj GuestAdditions, między innymi kursor sam się będzie przechwytywał bez żadnego klikania. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Pociągnijmy temat dalej, bo nie jest dobrze. Na wirtualu jest XP, ale w żaden sposób nie widzi folderów od W7. Nie widzi pendrajwa, o połaczeniu przez modem nie wspominając. Już internet jestem sobie w stanie odpuścić ale żebym nie mógł nic z XP przerzucić na normalny dysk. Jak to skonfigurować? Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Do wymiany plików między systemami służą tzw. katalogi współdzielone. Tylko te katalogi z systemu gospodarza (W7) będą widoczne na systemie gościa (XP). Musisz zainstalować dodatek guest addition. Potem w opcjach maszyny XP dodajesz katalog współdzielony zaznaczając auto montowanie. Dalej klikasz na oknie Mój komputer >>> mapuj dysk sieciowy >>> przeglądaj i wybierasz utworzony wcześniej katalog. Teraz będzie on widoczny w oknie mój komputer XP jako nowy dysk sieciowy, gdzie wklejasz pliki, które chcesz przerzucić na Win7. A w mojej opinii znacznie lepszą aplikacją do wirtualizacji jest VMware Player + VMware Tools = nienadzorowana instalacja Windows, bezproblemowe wykrywanie sieci i pendrajwów, bezpośrednie kopiowanie plików pomiędzy systemami. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Traxter, a w tym VMware Player dysk wirtualny robi sie na partycji? Bo wiesz, ja moge spróbować, tylko obawiam się, że za chwile bedę płakał .....Pomocy chłopaki, nie wiem jak itd itd Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 W obu wirtualizerach wymiana plików odbywa się poprzez katalogi współdzielone (shared folders). Jest to zwykły folder utworzony na jednej partycji np. C:\wymiana, który widziany jest w systemie gościa jako dysk sieciowy w oknie Mój komputer. Ale w Vmware jest opcja bezpośredniego kopiowania plików między systemami tj. kopiujesz z XP i wklejasz na W7. A obraz systemu z Vmware (*.vmdk *vmx) można podmontować w VirtualBox-u (odwrotnie jest trudniej). Możesz jeszcze luknąć na art. http://www.vista.pl/porady/923_katalogi_wspoldzielone_w_virtualbox.html Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 A działa wam opcja w VmWare > import/export maszyny? Mnie zawiesza program Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi