Tadzio Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam. Czy może mi ktoś wytłumaczyć, co oznacza ten skan i ciągłe "Oczyszczono preferencje Firefoksa"? Po skanowaniu mam taki wynik: ***** [ Przeglądarki ] *****[-] Oczyszczono preferencje Firefoksa: "extensions.jid1-dwtFBkQjb3SIQp@jetpack.allowedURLs" - "[\"charity.org\",\"www.gnome.org\",\"www.cancer.org\",\"www.concern.net\",\"sourceforge.net\",\"www.redcross.org\",\"www.wikipedia.org\",\"chrome.google.com\",\"stackoverflow.com\",\"mybrowseraddon.com\",\"www.worldvision.org\",\"www.latex-project.org\",\"redribbonfoundation.org\",\"www.linuxfoundation.org\",\"www.libreoffice.org\",\"addons.mozilla.org\",\"www.openoffice.org\",\"addons.opera.com\",\"www.unicef.org\",\"www.kernel.org\",\"opensource.org\",\"github.com\",\"nodejs.org\",\"nrdc.org\"]"*************************:: Usunięto klucze "Tracing":: Zresetowano ustawienia Winsock Czy to jest normalne? To powraca. Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Brakuje obowiązkowych raportów FRST i GMER - dostarcz je. Te adresy w preferencjach nie wyglądają szkodliwe, aczkolwiek nie powinno ich tam być i zakładam, że nie są celowym ustawieniem. AdwCleaner nie radzi sobie z usunięciem tego ponieważ, prawdopodobnie masz uruchomioną synchronizację przeglądarki i w kółko są ładowane ustawienia z serwera. Wykonaj poniższe punkty, aby pozbyć się modyfikacji preferencji. Odłącz synchronizację przeglądarki: KLIK. Menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Odśwież program Firefox. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone, ale używane rozszerzenie będzie trzeba zainstalować o początku. Po tym powtórz skan AdwCleaner i zobacz czy się wszystko powiodło. Po za tym dodam, że nie można grzebać w preferencjach przeglądarki innymi mechanizmami niż one same nam dedykują. W innym wypadku fajerwerki i ogólny nieład w działaniu gwarantowany. Odnośnik do komentarza
Tadzio Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Witaj. Dziękuję za odpowiedź. Odłącz synchronizację przeglądarki: KLIK. Ta opcja nie jest włączona. Każe mi dopiero utworzyć konto, czyli jest chyba nieaktywna. Menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Odśwież program Firefox. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone, ale używane rozszerzenie będzie trzeba zainstalować o początku. Tak też zrobiłem. Mam obecnie "surową" przeglądarkę, bez dodatków (AdBlock i FireGestures, innych nie używam). Jedynie zakładki i hasła pozostały oraz ustawienie strony startowej. Zrobiłem skan AdwClaner`em, czyściutko Bardzo dziękuję za pomoc.Pomogło. Pozdrawiam. ps: po zainstalowaniu wymienionych powyżej dodatków również czysto! . Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Problem tytułowy mamy z głowy, ale nie dostarczyłeś raportów FRST oraz GMER. Rozumiem, że nie chcesz, abym sprawdził cały system na obecność infekcji? Odnośnik do komentarza
Tadzio Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Witaj. Myślę, że nie ma co sobie zawracać głowy. System Windows 7 Home Premium stabilny, żadnych BSOD, wszystko działa płynnie bez zakłóceń. Gdyby coś, to poproszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 OK. Zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi