Skocz do zawartości

Bardzo długo otwierające się strony w Chrome.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry
Dziękuję za przyjęcie do forum.
Jakiś czas temu szukając na nie do końca bezpiecznych stronach pewnego niszowego oprogramowania zainfekowałem komputer jakimś dziadostwem.
W dużej mierze sobie z tym poradziłem ale pozostał problem z Chrome: strony otwierają się bardzo długo, czasami trzeba je przeładować kilkukrotnie.
Co do tej pory zrobiłem:
1. Przeskanowałem komputer Kaspersky IS 2017.
2. Malawerbytes
3. ADW Cleaner
4. Hitman Pro
5. Zemana Anti malaware
6. Usunąłem wszystkie rozszerzenia z chrome
7. Zrestartowałem do ustawień fabrycznych (chrome)
8. Przeinstalowałem go

W Operze strony działają sporo szybciej, choć cały czas mam wrażenie, że nie tak jak powinny.

W zasadzie przesiadłbym się na inną przeglądarkę ale mam w Chrome sporo zakładek i przede wszystkim haseł do stron. Poza tym lubię kilka z dostępnych dodatków, których nie ma w operze.

Proszę uprzejmie o pomoc gdyż już nie mam pomysłu co z tym zrobić.

Pozdrawiam.

EDIT: Podbijam temat, tym bardziej, że jest coraz gorzej. Ostatnio codziennie - a czasami nawet częściej- wywala mi bluescrean z błędem "System Servis Exception" Plik "Netio.sys" został zatrzymany ( czy jakoś tak: trwa to dosłownie 1,5 s.).
Od czasu poprzedniego postu w zasadzie już nic nie skanowałem. Miałem trochę pracy i powoli przyzwyczajałem się do opery ale powoli zaczyna mnie to doprowadzać do szału.
Gdybym tylko wiedział na 100 %, że tego syfu nie przeniosę na fleshdrive wraz z innymi danymi już dawno bym przeinstalował system.
Bardzo proszę o pomoc.

AdwCleanerC2.txt

Addition.txt

FRST.txt

GMER.txt

Shortcut.txt

Edytowane przez Rucek
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.