Pareol Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Witajcie Forumowicze, Od kilku miesięcy mam problem z zainstalowaniem najnowszej poprawki Microsoftu (obecnie jest to majowy "comiesięczny pakiet zbiorczy aktualizacji jakości zabezpieczeń dla systemu Windows 7 w architekturze x64 (KB4019264)"). Jest ona w ważnych i WU normalnie ją niby instaluje, ale po restarcie pojawia się komunikat: "Niepowodzenie konfiguracji Windows Update" i następuje wycofywanie zmian. Co ciekawe, wszystkie inne ważne aktualizacje instalują się bez problemu. Próbowałem już różnych metod ze stron MS, niestety jak do tej pory, nie znalazłem rozwiązania. Skan sfc /SCANNOW nie wykrył błędów. Resetowanie ustawień BITS, WU, ani wyczyszczenie folderu SoftwareDistribution też nie pomogło. System przeskanowany też pod kątem wirusów i innych szkodników - czysto. Załączam pliki FRST. Jeśli chodzi o komunikat "Nie można uzyskać dostępu do BCD", to jest on spowodowany tym, że GRUB ma kontrolę nad wyborem systemu, ale tak było od początku, bo Windows od kilku lat współdziała bezproblemowo z Ubuntu. Proszę o sugestie, co jeszcze można sprawdzić, aby w końcu najnowsza poprawka się zainstalowała. pozdrawiam @edycja Dodam, że wszystkie dyski są sprawne według danych SMART. Edytowane 18 Lipca 2017 przez Pareol Odnośnik do komentarza
Pareol Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Jakieś sugestie? Przepraszam, że podbijam, ale zależy mi na posiadaniu aktualnego oprogramowania. @edycja Temat do zamknięcia, nikt nie pomógł, ale przeinstalowanie systemu już tak Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi