IdiotkaX Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Mam 10 letni laptop HP 6710s. Od około 3 tygodni niesamowicie muli, głównie na przeglądarce Chrome (w sumie głównie jej używam). Ale gdy mam otwarte inne programy, to też nie działa płynnie. Nigdy mi się z nim takie rzeczy nie działy. Nie mam pojęcia czego to może być wina. Może to jakiś wirus, chociaż avast nic nie wykrył.Proszę o sprawdzenie logów. Addition.txt FRST.txt GMER.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Dodatkowo dodaj proszę raporty (foto) wymagane przez dział HARDWARE (HWINFO i CrystalDiskInfo) możliwe, że to jakieś problemy sprzętowe.https://www.fixitpc.pl/topic/155-zak%C5%82adanie-tematu-jakie-informacje-podawa%C4%87/?do=findComment&comment=132054Czy sprawdzane były temperatury? Czy nic się nie grzeje, nie bucha gorącym powietrzem? Komp był czyszczony nie dawniej niż 6-12 miesięcy? Pasty termoprzewodzące były wymieniane?Dodaj foto z zakładki SENSORS w HwInfo - tak by było widać temperatury.https://www.fixitpc.pl/topic/155-zak%C5%82adanie-tematu-jakie-informacje-podawa%C4%87/?do=findComment&comment=132168 Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 W raportach brak oznak infekcji, a kosmetykę pomijam, bo po pierwsze jest malutka i nie istotna, a po drugie nie wiem czy to nie pogorszy problemu z komputerem. To dziesięcioletni sprzęt i niestety tutaj raczej nic innego niż Hardware zawinić nie mogło. Widzę, że był używany DLL-Fixer, a to wątpliwy twór integrujący w pliki systemowe. W takim razie proszę o pełny skan za pomocą Mlawarebytes AntiMalware, który jest u Ciebie zainstalowany (= robisz tylko kompleks aktualizacji). Jeśli coś wykryje to niczego nie usuwaj, a dostarcz raport. Odnośnik do komentarza
IdiotkaX Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) W załączniku log. 2 lata temu wymieniałam w laptopie wentylator, bo pierowtny już praktycznie przestał działać. Wstawiłam sprawny, ale używany. Rzeczywiście komputer się grzeje, jednak 2 lata temu też się przegrzewał, a jednak nie było takich problemów. Malwarebytes Antimalware.txt Edytowane 22 Maja 2017 przez Rucek Odnośnik do komentarza
Miszel03 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Zagrożenia z MBAM daj do kasacj - nic zbytnio alarmującego to to nie jest. Temat przenoszę do działu Hardware - pewni w nim leży problem. Przeczytaj uważnie co napisał Rucek. Ja jako Moderator również zwracam uwagę na nick i nie wykonywanie poleceń. Odnośnik do komentarza
IdiotkaX Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Powinno się czyścić lapka z kurzu i wymieniać pasty termoprzewodzące co około 12 miesięcy max. 2 lata to kupa czasu, może być zasyfiony, mogą padać konkretne podzespoły. Nie zrobiłaś raportów, o które prosiłem. Do tego...muszę napisać...nie wiem jakie mniemanie o sobie/poczucie własnej wartości trzeba mieć, by nadać sobie nick "Idiotka". Nie, nie zrobiłam. Stwierdziłam, że chyba lepiej kupić nowego lapka. Obecnego z kurzu czyszczę, ale tego że trzeba wymienać pasty nie wiedziałam (dziękuję za info). A co do nicka, jeśli nie wiesz jaka jest jego etymologia, to proszę nie komentuj ;-) Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Z tymi pastami to mit. Wiadomo, że lepiej jest je wymieniać, ale nie ma co przesadzać. Wymiana past w serwisie to koszt rzędu powyżej stówki. Wyczyszczony wiatrak i temperatury i tak będą w normie. Zrób w OCCT test temperatur. Być może to nie w nich leży problem. Link do occt - http://www.ocbase.com/download.php?fileext=zip Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi